Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

22. 07. 2017. 22:20 >> 21:55
1

SUPER LIGA SRBIJE

Majstorija Kosovića, šestica Partizana

Fudbaleri Partizana počeli su danas odbranu šampionske titule u Super ligi Srbije ubjedljivom pobedom u Beogradu protiv Mačve, 6:1. Golove za Partizan postigli su Nebojša Kosović u osmom minutu, Leandre Tavamba u 16. i 68. minutu, Danilo Pantić u 20, Uroš Đurđević u 35. minutu i Nemanja Mihajlović u 85. minutu. Jedini gol za Mačvu, prvi u Super ligi Srbije, postigao je Mladen Lazarević u 59. minutu iz jedanaesterca.

Partizan je pitanje pobjednika na današnjem meču protiv novajlije u ligi riješio već poslije 20 minuta igre, pošto je stekao prednost od tri gola.

Crno-bijeli su poveli u osmom minutu kada je Kosović lijepo šutirao sa dvadestak metara a lopta završila iza leđa Nenada Filipovića.

U 16. minutu šampion Srbije je udvostručio prednost, a gol je postigao Tavamba na asistenciju Đurđevića.

Samo četiri minuta kasnije Partizan je praktično stavio tačku na prvi meč u novoj sezoni domaćeg šampionata. Marko Janković je prošao po desnoj strani, prvo je pokušao Đurđević, njegov udarac je izblokiran a na odbijenu loptu je natrčao Pantić i poslao je u gol.

Đurđević je poslije toga upisao među strijelce. Igrao se 35. minut kada je poslije asistencije Jankovića izbjegao ofsajd, izašao ispred Filipovića i poslao mu loptu kroz noge za 4:0.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Mačva je imala u 23. minutu kada je udarac Predraga Jeremića zaustavio golman crno-bijelih Filip Kljajić.

Partizan je i na početku drugog poluvremena imao inicijativu ali je Mačva prijetila i uspjela je da postigne prvi gol u Super ligi.

Lazar Ćirković je u kaznenom prostoru oborio Ivana Obrovca a sudija Danilo Grujić je pokazao na penal. Siguran izvođač penala bio je Lazarević u 59. minutu.

Dva minuta kasnije svoj debi u crno-bijelom dresu upisao je Sejduba Suma, najskuplje pojačanje u istoriji Partizana.

U nastavku meča Tavamba je ponovo bio u šansi, ali je loše šutirao. On se brzo ispravio u 68. minutu, kada je dobro reagovao na odbijenu loptu poslije šuta Nemanje Miletića i sa desetak metara je poslao u mrežu.

Konačan rezultat postavio je Mihajlović u 85. minutu lijepim lob udarcem, kada je prebacio golmana Mačve, poslije dodavanja Tavambe.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније