Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

25. 07. 2017. 17:15   >>  16:45

NIŠTA OD REKORDA

Monako negirao dogovor o transferu Mbapea

Ugledni španski list "Marka" objavio je danas da su Monako i Real Madrid dogovorili transfer 18-godišnjeg Kilijana Mbapea za nevjerovatnih 180 miliona eura, ali je klub iz Kneževine dematovao tu informaciju.

"Marka" je objavila da će Real odmah isplatiti 160 miliona i još 20 miliona kroz bonuse, dok drugi izvor "Marke" tvrdi da je odnos 150+30, ali će se svakako nadmašiti dosadašnji rekord prilikom prelaska Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted (105 miliona).

Kako se navodi, mladi francuski napadač potpisaće šestogodišnji ugovor prema kojem će nedjeljno zarađivati 135.000 eura, odnosno godišnja plata će mu biti sedam miliona eura.

Navodno, trener Reala Zinedin Zidan lično je kontaktirao Mbapea, kome je legendarni Francuz bio idol kao dječaku i uvjerio ga da je Madrid za njega najbolje mjesto za napredak.

Brojne razgovore imali su i čelni ljudi Monaka, gazda Dmitrij Ribolovljev i potpredsjednik Vadim Vasiljev, sa predsjednikom "kraljevskog kluba" Florentinom Perezom. "Ipak, presudio je lični kontakt Zidana, koji se najprije konsultovao sa Perezom, iznio mu svoju snažnu želju da se Mbape angažuje, a onda je i mladog igrača ubijedio da je takav transfer najbolje rješenje za njega", piše "Marka".

Mbape bi došao na stadion Santijago Bernabeu nakon što su otišli Alvaro Morata (Čelsi) i Hames Rodrigez (Bajern), pa će imati prostora za dalje dokazivanje.

Prethodno Monako nije pustio Mbapea u rivalski Pari Sen Žermen, a mladi igrač nije htio u Mančester siti, što bi Real mogao da iskoristi i dovede strijelca 26 golova u prošloj sezoni.

Kako ističe "Marka", madridski klub je možda "ubio dvije muve jednim udarcem", jer je ovom kupovinom Pari Sen Žermenu omogućio da se potpuno posveti kupovini Barseloninog asa Nejmara, što je dosad usporavao uporedni proces pregovaranja i oko Mbapea.

Međutim, Monako je negirao danas da je postigao dogovor sa Realom o transferu svog napadača, prenio je Skaj.

Mbape je prošle sezone za Monako postigao 26 golova, zabilježio osam asistencija, osvojio titulu u francuskoj ligi i igrao polufinale Lige šampiona.

On je drugi najmlađi igrač, poslije Marjana Visneskog, debitant za reprezentaciju Francuske. Debitovao je u martu u utakmici protiv Luksemburga kada je imao 18 godina, tri mjeseca i pet dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније