Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

27. 07. 2017. 18:59 >> 18:30

MOTIVISAN PRED PENZIJU

Bufon: Liga šampiona nije opsesija

Sjajni golman Juventusa i italijanske reprezentacije, Đanluiđi Bufon, nalazi se pred svojom posljednjom profesionalnom sezonom za koju kaže da je motivišuća, ali da mu osvajanje Lige šampiona nije opsesija.

S obzirom da mu je 39 godina, Bufon planira nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. da objesi svoje rukavice o klin i penzioniše se.

"Da, ova sezona bi mogla biti moj 'posljednji poziv' i to je stvarno 'naelektrisano'. Biće to posebna sezona, ali želim da je učinim još važnijom tako što ću biti na nivou svog imena, kako bi Juve ponovio prelijepe godine koje su iza nas", kazao je za italijanske medije Bufon, prenosi Anadolija.

"Liga šampiona je oduvijek bila motivacija za napredak i uživanje u određenim emocijama, poput suočavanja sa nekim igračima na raznim stadionima. Međutim, to što nijesam osvojio Ligu šampiona me ne uznemirava i nije mi opsesija. To nikada nije imalo negativan uticaj na mene, pa je tako i sada", dodao je legendarni čuvar mreže.

Juventus je već ovog ljeta doveo zamjenu za Bufona, Poljaka Vojčeka Šćešnija, koji je protekle dvije sezone proveo na pozajmici u Romi iz Arsenala.

"Imamo dobru grupu golmana, uključujući Matiju Del Favera i Karla Pinsoljija. Svi želimo da budemo bolji i to činimo. Prošle sezone Šćešni je bio najbolji golman Serije A. Juventus je uspio da ga dovede zato što će imati dugu budućnost u klubu. Nadam se da mogu da mu pomognem", kaže popularni Điđi.

Bufon je u Juventus stigao 2001. godine iz Parme za tada nevjerovatnih 52 miliona eura. Na golu "stare dame" stajao je u 622 zvanične utakmice. Za Italiju je branio 169 puta. Sa Juventusom je u Italiji osvojio sve što se može osvojiti, a sa državnim timom se okitio titulom svjetskog šampiona 2006. godine. Vicešampion Evrope je bio šest godina kasnije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније