Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

AA [ Objavio: O.Z. ]

07. 08. 2017. 15:07 >> 14:37
3

UEFA SUPER KUP

Skoplje u znaku Reala i Junajteda

Ulice i trgovi glavnog grada Makedonije Skoplja ovih dana su u znaku evropskih "divova" Mančester Junajteda i Real Madrida koji će sjutra na stadionu "Filip II Arena" odmjeriti snage u evropskom Super kupu.

Ulicama Skoplja dominiraju zastave prošlogodišnjeg osvajača UEFA Lige šampiona i osvajača Lige Evrope.

Na trgu Makedonije postavljene su i fan zone, a navijači jednog i drugog tima koji pristižu iz svih krajeva svijeta s nestrpljenjem očekuju sjutrašnju utakmicu.

Brazilka Lusijana Kutinjo je za Anadoliju kazala da je Skoplje grad koji se nalazi veoma daleko od njene zemlje, ali je doputovala iz ljubavi prema fudbalu.

"Mnogo volim fudbal, zato sam doputovala ovako daleko. Naravno, tu sam da gledam Real Madrid", kazala je ona.

Marton Kovatz je u Skoplje doputovao iz Budimpešte, glavnog grada Mađarske.

"Nadam se dobroj utakmici sa mnogo golova. Prvi put sam u Skoplju, jako je lijep grad", rekao je Kovats.

Zoltan Đuris, također Mađar, kazao je kako ne simpatiše posebno ni "kraljevski klub" niti "crvene đavole".

"Navijam za Liverpul, Barselonu i Ferencvaroš", dodao je on.

Stadion "Filip II Arena" otvoren je 1947, a obnovljen 2011. godine. Nacionalni makedonski stadion u Skoplju, na kojem svoje utakmice igra i reprezentacija te zemlje, može primiti 33.460 gledalaca.

Utakmica će početi u 20 sati i 45 minuta.

Pravdu će dijeliti italijanski sudija Đanluka Roki.

Barsa i Milan najuspješniji

Super kup Evrope su do sada osvajala 24 kluba iz 12 zemalja.

Najviše uspjeha imali su Barselona i Milan, koji su po pet puta osvajali trofej. Barselona je u finalima Super kupa poražena četiri, a Milan dva puta.

Liverpul i Real Madrid su po tri puta osvajali UEFA Super kup, Ajaks, Anderleht, Juventus, Valensija i Atletiko Madrid, po dva puta, a po jednom Aberdin, Aston Vila, Čelsi, Dinamo Kijev, Galatasaraj, Lacio, Mančester junajted, Mehelen, Notingem Forest, Parma, Porto, Steaua, Sevilja, Zenit i Bajern Minhen.

Super kup je u zvaničnom programu UEFA-e od 1973. godine, a godinu dana ranije odigrano finale nije dobilo zvanično priznanje nakon što su navijači Glazbov Rendžersa nakon susreta s Ajaksom izazvali nerede.

Od osam zadnjih susreta Super kupa, španski timovi su slavili u sedam, a Italijan Paolo Maldini i Brazilac Dani Alveš su fudbaleri sa najviše ovih trofeja, po četiri.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније