Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: B.V.

10. 08. 2017. 10:35 >> 10:06

TUŽBA SAD-A

Markes član meksičkog kartela?

Nekadašnji fudbaler Barselone i Monaka, Rafael Markez, se našao na meti sankcija američkog Ministarstva finansija (Department of Treasury) zbog njegove, navodne, umiješanosti u krijumčarenje droge.

 

Naime, američke vlasti tvrde da je Markez, inače kapiten meksičke reprezentacije, povezan s kriminalnom organizacijom na čijem je čelu Raul Flores Hernandez.  U hijerarhiji ove organizacije se pored Markeza nalaze još 22 osobe na koje se "Hernandez oslanja kako bi unaprijedio svoje aktivnosti krijumčarenja droge i pranja novca."

Iz Ministarstva finansija su u svom saopštenju dodali da se među 43 pravna entiteta koja će se naći pod sankcijama nalazi i jedna kockarnica, te jedan fudbalski klub.

Markez i popularni meksički muzičar Hulion Alvarez se, prema američkim vlastima, terete da "imaju dugotrajnu vezu s Floresom Hernandezom, te da su predstavljali paravan za njega i njegovu krijumčarsku organizaciju, kao i da su u svom vlasništvu imali sredstva koja potiču od nezakonitih aktivnosti."

Američke vlasti su zbog toga odlučile da zamrznu svu Marquezovu imovinu koja se nalazi pod njihovom nadležnošću, a njemu će biti zabranjeno poslovanje sa svim državljanima SAD-a.

Iskusni 38-godišnji štoper trenutno nastupa za meksički Atlas, te je dugogodišnji kapiten reprezentacije Meksika. On je od 1999. do 2003. godine nosio dres Monaka s kojime je došao do titule prvaka Francuske i trofeja francuskog Kupa prije nego što je prešao u redove Barselone. U dresu katalonskog kluba je nastupao od 2003. do 2010. godine, a u svojoj karijeri je bio član još i Njujorka, Leona i Verone.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније