Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 08. 2017. 21:47 >> 21:21

UMJESTO KOSTE

Vilja pozvan u reprezentaciju prvi put od 2014.

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Hulen Lopetegi pozvao je danas Davida Vilju u ekipu za odlučujuću utakmicu protiv Italije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Selektor je saopštio spisak od 26 igrača i na njemu je 35-godišnji Vilja, koji je prvi put od 2014. godine pozvan u reprezentaciju. On se povukao iz državnog tima poslije eliminacije u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Vilja je pozvan umjesto Dijega Koste, koji ne igra za Čelsi, poslije sukoba sa upravom kluba.

Vilja je sa "crvenom furijom" osvojio Evropsko prvenstvo 2008. godine i Svjetsko prvenstvo dvije godine kasnije.

On je najbolji strijelac španske reprezentacije sa 59 golova u 97 utakmica.

"On dolazi iz američke MLS lige i to ne možemo da promijenimo. Moramo da vjerujemo našim instinktima. Pozvali smo ga jer mislimo da može da pomogne. Prilikom saopštavanja sljedećeg spiska donijećemo odluku na osnovu igara i učinka igrača", rekao je Lopetegi.

U ekipi neće biti fudbalera Čelsija Markosa Alonsa, ali je pozvan njegov saigrač Alvaro Morata, kao i golman Mančester junajteda David de Hea.

Fudbaleri Španije igraju 2. septembra na "Santjago Bernabeu" u Madridu protiv Italije u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Obje ekipe imaju po 16 bodova u Grupi G.

Prvoplasirane ekipe plasiraće se direktno na Svjetsko prvenstvo, dok će osam drugoplasiranih igrati u baražu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније