Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 09. 2017. 09:15 >> 08:47
1

DERBI U BARSELONI

Počinje Liga šampiona

Nova sezona Lige šampiona počeće večeras, a prvi dan takmičenja obilježiće duel Grupe D između fudbalera Barselone i Juventusa.

Dvije ekipe su se sastale prošle sezone, kada je u četvrtfinalu prošao italijanski klub, koji je stigao i do finala, u kom je poražen od Barseloninog velikog rivala Real Madrida.

Juventus i Barselona su se sastali i u finalu 2015. godine, u kom je uspješniji bio španski tim i pobjedom 3:1 osvojio svoj peti i posljednji trofej šampiona Evrope.

Međusobni skor je izjednačen, pošto oba kluba u devet utakmica imaju po tri pobjede, uz tri neriješena rezultata.

Barselona će biti favorit na svom stadionu u utakmici koja će, kao i sve, početi u 20.45. Katalonski klub je neporažen u Ligi šampiona od septembra 2013. godine, a serija traje 21 meč.

Italijanski tim će biti značajno oslabljen neigranjem povrijeđenog Đorđa Kjelinija, a pravo nastupa nema Huan Kuardado zbog crvenog kartona.

Pored Juventusa i Barselone, u Grupi D su još Olimpijakos i Sporting Lisabon, koji će se sastati u Pireju, i to će biti prvi međusobni susret tih klubova.

Mančester junajted vratio se u takmičenje pošto je prošle sezone trijumfovao u Ligi Evrope. Taj klub je prošle sezone propustio učešće, tek drugi put u posljednje 22 godine.

Engleska ekipa će se u prvom kolu Grupe A sastati sa Bazelom, osmostrukim uzastopnim šampionom Švajcarske i klubom sa kojim ne bi trebalo da ima većih problema.

Ipak, Junajted nema dobru istoriju utakmica sa tim klubom, s obzirom na to da je Bazel posljednja dva puta otišao neporažen iz Mančestera.

Odbrambena linija Junajteda će biti značajno oslabljena, pošto zbog suspenzija pravo nastupa nemaju Fil Džouns i Erik Baili.

Junajted je neporažen u posljednjih 18 evropskih utakmica koje je igrao kao domaćin. Posljednji put je izgubio od Real MAdrida 2013. godine.

Bazel je bez pobjede u posljednjih osam utakmica u Evropi, a prošle sezone je bio četvrti u grupnoj fazi Lige šampiona.

Portugalska Benfika će pokušati da treći uzastopni put prođe grupu, a prvi rival će joj biti CSKA iz Moskve.

Šampion Engleske Čelsi se poslije sezone pauze vratio u Ligu šampiona i na početku Grupe C dočekaće debitanta u takmičenju Karabag iz Azerbejdžana.

Pored njih, u Grupi C su još Roma i Atletiko Madrid, koji će se sastati u Rimu.

Njemački šampion Bajern Minhen igraće u prvom kolu Grupe B na svom terenu protiv Anderlehta.

Seltik će u Glazgovu dočekati bogati Pari Sen Žermen, koji se istakao u ljetnjem prelaznom roku kupovinom Nejmara za rekordan transfer od 222 miliona eura iz Barselone, kao i prošlosezonsko otkrovenje Monaka Kilijana Mbapea.

Sezona u Ligi šampiona trajaće sve do 26. maja, kada će biti igrano finale na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Raspored 1. kola Lige šampiona:

Utorak:

Grupa A

Mančester junajted - Bazel
Benfika - CSKA

Grupa B

Bajern - Anderleht
Seltik - PSŽ

Grupa C

Roma - Atletiko Madrid
Čelsi - Karabag

Grupa D

Barselona - Juventus
Olimpijakos - Sporting

Srijeda:

Grupa E

Liverpul - Sevilja
Maribor - Spartak Moskva

Grupa F

Fejnord - Mančester siti
Šahtjor - Napoli

Grupa G

Monako - Lajpcig
Porto - Bešiktaš

Grupa H

Real Madrid - APOEL
Totenhem - Borusija Dortmund

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније