Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 09. 2017. 22:56   >>  23:49

JOVETIĆ NA KLUPI

Real i Siti sigurni, remi Liverpula

Fudbaleri Real Madrida počeli su večeras odbranu titule u Ligi šampiona pobjedom na svom terenu protiv kiparskog APOEL-a od 3:0, u utakmici prvog kola Grupe H. Crnogorski napadač Stevan Jovetić večeras nije ulazio u igru u duelu Monaka i Lajpciga.

Najbolji igrač Reala, Kristijano Ronaldo, nije igrao na startu sezone zbog suspenzije španskog saveza, a večeras se vratio na teren na pravi način.

Portugalac je bio dvostruki strijelac u pobjedi "kraljevskog kluba".

Ronaldo je postigao prva dva gola, u 12. minutu i 51. minutu iz jedanaesterca, a konačan rezultat postavio je Serhio Ramos u 61. minutu.

U drugoj utakmici u toj grupi Totenhem je na londonskom "Vembliju" pobijedio Borusiju iz Dortmunda sa 3:1.

Domaći su poveli preko Son Hung Mina u 4. minutu, a izjednačio je Andrij Jarmolenko u 11. minutu. Četiri minuta kasnije prednost Totenhemu donio je Hari Kejn, a on je pobjedu obezbijedio svojim drugim golom na utakmici, u 60. minutu.

To je tek druga pobjeda Totenhema na "Vembliju" u posljednjih 12 utakmica.

Liverpul je i na startu Lige šampiona pokazao da je u lošoj formi - "redsi" su na svom "Enfildu" remizirali sa Seviljom. Loše je krenulo po domaće, pošto je Sevilja povela već u 5. minutu, golom Ben Jedera.

Izjednačio je Firmino u 21, a Salah je u 37. minutu pogodio za preokret. Tim Jirgena Klopa nije iskoristio terensku inicijativu da osigura trijumf, što je kaznio Korea u 72. minutu golom za konačnih 2:2.

U drugom meču u Grupi E, Maribor je kao domaćin odigrao neriješeno 1:1 protiv Spartaka iz Moskve.

Ruski tim poveo je golom Aleksandra Samedova u 59. minutu, a bod Mariboru donio je Damjan Bohar golom u 85. minutu.

U Grupi F , Mančester siti je bio ubjedljiv na gostovanju Fejenordu. "Građani" su u Roterdamu sve dileme riješili nakon 25 minuta igre, kada su postigli tri gola, a na kraju su slavili sa 4:0. Defanzivac Stouns je postigao dva gola, a u strijelce su se upisali i Agero i Gabrijel Žezus.

Fudbaleri Šahtjora su u Harkovu pobijedili Napoli sa 2:1.

Strijelci za ukrajinski tim bili su Tajson u 15. i Fereira u 58. minutu. Jedini gol za ekipu iz Napulja postigao je Arkadijuš Milik u 71. minutu iz penala.

Stevan Jovetić večeras nije dobio priliku da zaigra za Monako u Ligi šampiona. Kapiten crnogorske reprezentacije s klupe je odgledao remi "Kneževa" protiv debitanta u elitnom takmičenju, Lajpciga.

Duel u Njemačkoj, u okviru grupe I, završen je remijem - 1:1. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu. Domaćin je poveo u 33. minutu preko Forsberga, ali francuski šampion je izjednačio samo minut pošto je krenuo s centra, strijelac je bio Tilemans.

Porto je razočarao svoje navijače pošto nije opravdao ulogu favorita protiv Bešiktaša. Turski tim slavio je u Portugalu rezultatom 3:1.

Anderson Taliska doveo je Bešiktaš u vođstvo u 13. minutu, a Porto je izjednačio autogolom Duška Tošića u 21. minutu. Sedam minuta kasnije crno-bijeli iz Istanbula poveli su preko Dženka Tosuna, a pobjedu je obezbijedio Rajan Babel u 84. minutu.

Utakmice drugog kola biće odigrane 26. i 27. septembra.

Večerašnji rezultati:

GRUPA E

Liverpul - Sevilja 2:2 (2:1)
(Firmino 21', Salah 37' - Ben Jeder 5', Korea 72')

Maribor - Spartak 1:1 (0:0)
(Mesanović 85' - Samedov 60')

GRUPA F

Fejenord - Mančester siti 0:4 (0:3)
(Stouns 3', 63', Aguero 10', Žesus 25')

Šahtjor - Napoli 2:1 (1:0)
(Tajson 16', Fereira 58' - Milik 71' pen.)

GRUPA G

Porto - Bešiktaš 1:3 (1:2)
(Tošić ag. 21' - Taliska 13', Tosun 28', Babel 86')

Lajpcig - Monako 1:1 (1:1)
(Forsbeg 33' - Tilemans 35')

GRUPA H

Real - APOEL 3:0 (1:0)
(Ronaldo 13', 50' pen. , Ramos 61')

Totenhem - Dortmund 3:1 (2:1)
(Son 4', Kejn 15', 60' - Jarmolenko 11')

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније