Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

16. 09. 2017. 20:44 >> 22:16

NOVI KIKS LIVERPULA

Totenhem opet bez trijumfa, raspucani Siti

Totenhem je u petom kolu Premijer lige i treći put ove sezone ostao bez tri boda kao domaćin. "Pijevci" su dočekali Svonsi na "Vembliju", a na kraju nije bilo pobjednika, mada ni golova. Ranije danas, Mančester siti je bio ubjedljiv na gostujućem terenu protiv Votforda - 6:0, čime se učvrstio na prvom mjestu na tabeli.

Totenhem ni na trećem susretu na svom novom stadionu u nacionalnom prvenstvu nije uspio da upiše trijumf. Svonsi je danas odolio i na kraju rezultat je bio 0:0.

Dominirali su Poketinovi izabranici od starta susreta, prvu dobru šansu imali su već u devetom minutu, kada je Hari Kejn odlično izveo slobodan udarac, ali je Lukaš Fabijanski sačuvao svoju mrežu.

Samo dva minuta kasnije, Son je bio u sjajnoj šansi, izašao je sam pred čuvara mreže "Labudova", ali je bivši golman Arsenala sjajno intervenisao i još jednom spasao svoju mrežu.

Svonsi je zbio redove od tog trenutka, dobro su se branili, posebno se istakao novajlija Renato Sančes, koji je odlično obavljao svoje defanzivne zadatke.

Nije bilo ozbiljnijih prilika do kraja prvog dijela igre, a u nastvaku je Totenhem pritisskao, a najbolje šanse promašili su Kejn i novajlija Orije, ali je Fabijanski sačuvao svoju mrežu.

Serhio Aguero postigao je tri gola u pobjedi "građana" - u 28, 31. i 81. minutu, a strijelci su bili i Gabrijel Žesus u 37, Nikolas Otamendi u 63. i Rahim Sterling u 89. minutu iz jedanesterca.

Siti je i dalje bez poraza, a poslije četvrte prvenstvene pobjede zauzima prvo mjesto na tabeli sa 13 bodova, tri više od gradskog rivala Junajteda, ali i utakmicom više. Votford je pretrpio prvi poraz u prvenstvu i 10. je na tabeli sa osam bodova.

Filipea Kutinjo se vratio u tim Liverpula, a slavni klub se vratio neslavnoj tradiciji da prosipa bodove protiv slabijih rivala. Liverpul je na "Enfildu" odigrao neriješeno 1:1 protiv Barnlija. "Crveni" su imali 35 šuteva na gol, ali su uspjeli da postignu samo jedan i to kada je Mohamed Salah izjednačio u 30. minutu. Tri minuta prije toga Barnli je poveo golom Skota Afrilda.

Ekipa Jirgena Klopa je u poslijednje dvije utakmice bez pobjede i sedma je na tabeli sa osam bodova, a Barnli je šesti sa istim brojem bodova.

Fudbaleri Njukasla pobijedili su na svom terenu Stouk sa 2:1 i ostvarili treću uzastopnu pobjedu. Crno-bijeli su poveli u 19. minutu preko Kristijana Atsua, a izjednačio je Džerdan Šaćiri u 57. minutu. Pobjedu domaćima doneo je Džamal Laseles u 68. minutu.

Njukasl je poslije dva uzastopna poraza u prvenstvu vezao tri pobjede i sa devet bodova zauzima četvrto mjesto na tabeli. Stouk u posljednje tri utakmice nema pobjedu i 13. je na tabeli sa pet bodova.

Hadersfild i Lester odigrali su neriješeno 1:1, a bez pobednika i golova završio se duel Vest Bromviča i Vest Hema.

Kristal Palasa je danas, u prvom meču današnjeg programa, nastavio crni niz i oborio dva negativna rekorda engleskog šampinata.

Palas je postao prvi klub u istoriji Premijer lige koji je izgubio prvih pet utakmica na početku nove sezone, pošto je danas poražen na svom terenu od Sautemptona sa 0:1.

Jedini gol na meču postigao je Stiven Darsis već u šestom minutu.

Kristal Palasu danas nije mnogo pomogao ni Roj Hodžson koji je preuzeo tim nakon što je Frank de Bur otpušten nakon samo 77 dana.

Palas je oborio još jedan negativni rekord, pošto nije postigao gol već 439 minuta i to je najduži period bez pogotka od kako postoji Premijer liga.

Sautempton je, na drugoj strani, upisao drugi trijumf i trenutno je peti na tabeli sa osam bodova.

Kristal Palas u narednom kolu gostuje Mančester sitiju, dok Sautempton dočekuje Mančester junajted.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније