Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

17. 09. 2017. 19:11   >>  18:56

PREMIJER LIGA

Junajted razbio Everton, nula na "Stamford bridžu"

Dugogodišnji kapiten Mančester junajteda Vejn Runi odigrao je danas prvu utakmicu na "Old Trafordu", otkako je ljetos prešao u Everton, ali današnji meč neće pamtiti po dobru. Ranije danas, u londonskom derbiju fudbaleri Čelsija i Arsenala su igrali bez golova.

"Crveni đavoli" su u 5. kolu Premijer lige bili ubjedljivi protiv Evertona u prvom međusobnom susretu otkako se Runi vratio među "karamele".

Na "teatru snova" bilo je 4:0, a ubjedljiv trijumf najavio je Antonio Valensija, golom u u 4. minutu nakon dodavanja srpskog veziste Nemanje Matića.

I Romelu Lukaku je zaigrao protiv bivšeg kluba, a u 26. minutu je propustio veliku priliku da postigne gol. Belgijanac je sam izašao pred Džordana Pikforda, ali je njegov lopta otišla pored stative.

Odličnu je šansu imao Lukaku i desetak minuta kasnije, kada ga je proigrao Markus Rašford, ali su Fil Jagilka i Džordan Pikford u posljednjem momentu sačuvali svoj gol.

Golova do kraja poluvremena više nije bilo, a u mrećže su mirovale i u većem dijelu nastavka.

Pitanje pobjednika je riješeno u 84. minutu kada je poslije izbubljene lopte fudbalera Evertona nju prihvatio Lukaku, da bi on asistirao Henriku Mhitarijanu za 2:0.

Lukaku je uspio da u 89. minutu postigne gol bivšem klubu, a konačan rezultat postavio Antoni Marsijal u 92. minutu iz penala.

Runi je igrao do 82. minuta kada ga je zamenio Kevin Miraljas, a Junajted je ostao jedini klub u Premijer ligi protiv kog nije trijumfovao.

Utakmica na "Stamford Bridžu" bila je veoma dinamična i na momente odlična, ali mreže su mirovale sih 90 minuta.

Zanimljivije i sadržajnije je bilo prvo poluvrijeme, kada su obje ekipe stvorile po nekoliko šansi, dok je u drugom dijhelu bilo bez većih uzbuđenja.

Prvu veliku šansu imali su domaći u 22. minutu, kada je Pedro istrčao jedan na jedan sa Čehom, koji je odbranio njegov udarac, da bi tri minute prije odlaska na odmor Lakazet uspio da prebaci praktično prazan gol nakon što je Ramzi pogodio stativu.

Francuski napadač se propisno obrukao, ali zanimljiva je bila reakcija Aleksisa Sančeza, pošto je Čileanac uhvaćen kako slavi ovaj promašaj i ubrzo je zbog ovoga postao hit u Engleskoj.

U drugom poluvremenu, Čelsi je zaigrao nešto bolje ali je Arsenal bio bliži pobjedi. Gostujući navijači su se radovali u 76. minutu, ali je sudija je poništio gol Mustafija zbog ofsajda.

Finiš utakmice obilježio je defanzivac "plavaca" David Luiz, koji je zasluženo isključen u 87. minutu. Brazilac je prvo dobio žuti karton u 52. minutu kada je pri napadu svoje ekipe, u pokušaju makazica, grubo faulirao Košćelnog, dok je iz igre morao da izađe pošto je đonom pokosio Seada Kolašinca.

Arsenala je prvi put uspio da sačuva mrežu na "Stamford bridžu" u Premijer ligi, još od 2005. godine. Prije toga su golmani "Tobdžija" kapitulirali na 12 mečeva.

Čelsi je prekinuo niz od tri pobjede i treći je na tabeli sa 10 bodova, dok je Arsenal tek 12. sa sedam bodova.

U sljedećem kolu Čelsi gostuje Stouku, dok Arsenal dočekuje VBA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније