Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R.

29. 09. 2017. 09:32   >>  09:02

BUDUĆNOST U KUPU CG

Odbrana kao sat, napad može bolje

Plasman u četvrtfinale Kupa za Budućnost je bila stvar rutine - "plavi" su obje utakmice protiv Iskre riješili u svoju korist, oba puta po 2:0, a da se nijesu mnogo potrošili. Podgorički tim gura po planu u masovnijem takmičenju, s tim što je sada fokusiran na derbi dosadašnjeg dijela prvenstva - protiv Sutjeske kraj Bistrice, u nedjelju od 15 časova.

"Pokazali smo i u revanšu da smo bolji od Iskre, te da smo zasluženo prošli među osam najboljih ekipa u masovnijem takmičenju. Imali smo prednost od 2:0 iz prvog meča, ali smo ozbiljno prišli duelu u Danilovgradu. Ispoštovali smo sve dogovore, slušao nas je pas, lopta je išla do noge, a kao plod dobrog pristupa i igre stigla su dva gola. Zadovoljni smo i zbog činjenice da smo i ovog puta sačuvali svoju mrežu. Sada se na miru spremamo za izazov u Nikšiću", rekao je Nikola Popara za Arenu.

Ne samo da je golman Milan Mijatović ostao nesavladan u Danilovgradu prije dva dana, nego na posljednjih sedam utakmica u svim takmičenjima nije primio gol. Budućnost je dovela igru u odbrani do visokog nivoa, o čemu svjedoče brojke: od početka sezone na domaćoj sceni samo su dvije lopte završile u mreži "plavih".

"Raduje igra u odbrani. Ne samo da teško primamo golove, nego ne dozvoljavamo rivalima da nam prave šanse. Cio tim igra kvalitetno u defanzivi i nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu. Za visoke ciljeve koje imamo, mnogo je važno da imamo čvrstinu pozadi", ističe dvadeset petogodišnji vezista koji je ljetos pojačao redove šampiona.

Za visoke ciljeve, potreban je i efikasan napad. Podgoričani ne mogu baš da se pohvale realizacijom.

"Imali smo zrelih prilika u svakom meču, nekad više, nekad manje, ali nijesmo bili najbolji u završnici. Fali nam malo mirnoće i koncetracije kada smo ispred protivničkog gola. Ipak, i u tom segmentu smo pokazali napredak, a vjerujem da ćemo biti još uspješniji. U timu ima dosta novih igrača, treba vremena da se kockice slože. Siguran sam da smo na pravom putu", smatra Popara. Budućnost je u nekoliko prethodnih mečeva propustila da bude prva na tabeli. Nova mogućnost nudi se u nedjelju, doduše protiv najtežeg mogućeg rivala. - Respekt prema Sutjesci.

To je tim koji igra jako kvalitetno, ima dobre igrače i pokazuje veliku ozbiljnost na terenu. Nikšićani nemaju poraz i s pravom su na vrhu. Ali, vjerujem da će se to promijeniti u nedjelju na njihovom terenu. Nadam se da ćemo mi biti ekipa koja je prva porazila Sutjesku, a to bi nam donijelo i ulogu lidera na pauzi. Biće teška i neizvjesna utakmica, pravi derbi, a nadam se da ćemo na kraju mi biti uspješniji - naglašava fudbaler "plavih". Razlika između Sutjeske i Budućnosti je bod i kakav god bio epilog - ništa neće biti riješeno. Jer, do kraja šampionske trke ostaće još 27 kola, a Nikšićani i Podgoričani igraće još tri derbija u prvenstvu.

"U ovoj ligi svaki bod je bitan, ali ništa se ne rješava u Nikšiću. Ostaje još mnogo utakmica, biće iznenađenja i kikseva. Što nas tiče, uradićemo sve da ostvarimo što više pobjeda i odbranimo titulu", zaključio je Popara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније