Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio P.R.

02. 10. 2017. 21:40 >> 22:25
5

TUMBAKOVIĆ ZA TVCG

"Svaki gol će odlučivati"

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Ljubiša Tumbaković kazao je za TVCG, da je ostvaren cilj sa početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, da se ostane što duže u rezultatskom tonusu.

Utakmica sa Danskom biće odigrana 5. oktobra u Podgorici, dok je za 8. oktobar zakazan duel Crne Gore i Poljske u Varšavi.

"Imamo dvije utakmice koje treba da zatvore jedan krug koji traje nepune dvije godine. Na početku kvalifikacija smo imali jasan cilj - da u rezultatskom tonusu ostanemo što duže. Cilj smo ostvarili. Nakon osam kola imamo dvije utakmice o kojima mi odlučujemo", rekao je Tumbaković za emisiju "CG sport".

Crna Gora i Danska uoči međusobnog duela pod Goricom imaju isti broj bodova, kao i istu gol razliku, a jednak im je i broj datih i primljenih golova. Prvi međusobni duel u Kopenhagenu pripao je crnogorskoj reprezentacji 1:0.

"Danci su na početku kvalifikacija dobili novog selektora, koji je kroz skauting lutao u odabiru igrača, u načinu i postavci igre. Čim je to stabilizovao, došli su rezultati. Na našu sreću, mi smo ih zatekli u Kopenhagenu kad su imali kvalitet, ali nijesu bili dobro raspoređeni. Objektivno, oni su u Danskoj bili bolji od nas, a mi smo napravili rezultat. To može da bude karakteristika za kvalifikacione utakmice, tako da prednost domaćeg terena nije presudna", dodao je Tumbaković.

Crnogorski fudbaleri uoči duela sa Danskom upisali su pet pobjeda, remi i dva poraza. Savladali su dva puta Kazahstan (5:0 i 3:0), a po jednom Jermeniju (4:1), Dansku (1:0) i Rumuniju (1:0). Sa Rumunijom kao gosti igrali su neriješeno 1:1, dok su poraženi od Jermenije 3:2 u gostima i Poljske 2:1 pred svojim navijačima.

Danska je po dva puta pobijedila Jermeniju (1:0 i 4:1) i Kazahstan (4:1 i 3:1), a jednom Poljsku (4:0). Izgubila je od Poljske u Varšavi 3:2 i Crne Gore u Kopenhagenu (1:0), dok je sa Rumunijom u Klužu igrala neriješeno (0:0).

"Mi smo iskusniji za nepune dvije godine. Ipak, to što Danci dolaze euforični sa rezultatom od 8:1 u posljednje dvije utakmice, su praktično izbrisali tu našu razliku koja je bila adut, govori o tome da mi i dalje moramo da budemo skoncentrisani na njih. To su njihove prednosti, a naše su što u dvije utakmice nijesmo primili gol. Međutim, neke utakmice smo mogli i ubjedljive da dobijemo. Može da se desi da svaki gol odlučuje. Nekoga pobijediš dva puta, pa opet ne odeš na Svjetsko prvenstvo ili u baraž", dodao je Tumbaković.

Minimalna pobjeda protiv Danske ne znači siguran prolaz, jer ako izgubimo minimalno u Poljskoj, Dancima treba samo 2:0 protiv Rumuna, da bi nas opet prešli u Grupi E.

Selekcija Poljske je prva u Grupi E sa 19 bodova, Crna Gora i Danska imaju po 16. Rumunija je sakupila devet bodova, Jermenija je peta sa šest, dok je Kazahstan posljednji sa samo dva osvojena boda.

Crna Gora će u posljednjem kolu, 8. oktobra, biti gost Poljske, dok će Danska u Kopengahenu igrati sa Rumunijom.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније