Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio P.R. [ Beta ]

02. 10. 2017. 23:02 >> 22:40

"ODLAZI, ODLAZI"

Pike dočekan zvižducima u Madridu

Fudbaler Barselone Đerar Pike, koji otvoreno podržava nezavisnost Katalonije, dočekan je danas zvižducima u Madridu na treningu reprezentacije Španije.

Reprezentacija Španije se u Madridu priprema za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Albanije i Izraela, a glavna meta navijača bio je Pike koji je glasao na referendumu o nezavisnosti Katalonije i kritikovao policijsko nasilje nad biračima.

Navijači Španije su fudbalera Barselone dočekali zvižducima i povicima "Pike, odlazi".

Redari su jednog navijača zamolili da ukloni transparent na kojem je pisalo: "Pike, ti si bolestan".

Isti navijač je nastavio da govori: "Pike ne zaslužuje da bude u sastavu Španije, on to ne zaslužuje. Teraju me da sklonim transparent koji po meni nije uvredljiv. Ja samo govorim ono što mislim. Pike je odvratan i nije trebalo da dođe", rekao je taj navijač, prenose španski mediji.

Jedan dio prisutnih navijača je poslije tih riječi počeo da aplaudira i da uzvikuje: "Sloboda izražavanja", "Odlazi".

Kako je skandiranje nastavljeno, fudbaleri Španije su napustili teren nakon samo 23 minuta treninga.

"Ponosan sam na narod Katalonije. Ovo je najgore iskustvo koje sam doživio. Prošlo je sedam godina demonstracija bez nasilja, a ono što se dogodilo je video cijeli svijet", rekao je Pike u nedjelju.

On je juče najavio da će napustiti reprezentaciju, ako to od njega zatraže selektor ili Fudbalski savez Španije.

Pike je za reprezentaciju Španije odigrao 91 utakmicu i bio je dio nacionalnog tima koji je osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. i Evropsko prvenstvo dvije godine kasnije. On je ranije najavio da će se povući iz reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva 2018.

Fudbaleri Barselone su u nedjelju odigrali meč protiv Las Palmasa pred praznim tribinama stadiona Kamp Nou, pošto španska liga nije dozvolila da utakmica bude odložena.

U nedjelju je održan referendum o nezavisnosti Katalonije. Izašlo je nešto više od 40 odsto upisanih birača, a 90 odsto je glasalo za nezavisnost.

Zvaničnici su saopštili da je više od 890 civila i oko 430 policajaca povrijeđeno u sukobima jer je centralna vlada pokušala da zaustavi referendum o nezavisnosti Katalonije, koji vlasti u Madridu smatraju neustavnim.

U znak protesta zbog postupanja policije, vodeći katalonski sindikati i udruženja pozvali su građane da sjutra stupe u generalni štrajk. Barselona je ranije danas najavila da će se pridružiti štrajku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније