Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Mina; B.V.

04. 10. 2017. 13:48 >> 13:19
5

SELEKTOR NAJAVLJUJE

Protiv Danske bez kalkulacija

Fudbalska reprezentacija Crne Gore protiv Danske neće kalkulisati i na to nema pravo, kazao je selektor Ljubiša Tumbaković.

 

"Sokoli" će sjutra na Gradskom stadionu dočekati Dansku u prvom od dva odlučujuća meča u kvalifikacijama za Mundijal.

Tumbaković je naglasio da vjeruje da je Crna Gora jak kolektiv i da željeni rezultat może ostvariti na terenu.

On nije želio da najavi da će crnogorska reprezentacija ići na pobjedu, navodeći da će sve uraditi da je ostvare.

"Kad sam na početku karijere to govorio nijesam dobro prošao. Ni ovga puta neću reći, ali radimo i pripremamo se kao da ćemo da pobijedimo, ali nećemo to da izgovorimo. To želimo i sve ćemo da uradimo kako bi do toga došli", kazao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

On je dodao kako je očekivao da Crna Gora može doći u situaciju da se bori za baraž ili plasman na SP.

"Kad nešto radim i planiram želim i da uspijem. Gdje god sam radio trudio sam se da ostavim trag, ali i rezultat. Crna Gora je dobila interesantnu grupu, sa dvije selekcije koje su bile bolje od nas na papiru. Ušli smo hrabro da dugoročno napravimo reprezentaciju koja će da ostavi trag i koja će biti prpoznatljiva po načinu i stilu igre. Vjerovao am da će posljedica toga doći i rezultat", kazao je Tumbaković.

On smatra da je trenutna situacija na tabeli satisfakcija za sve što je urađeno za manje od dvije godine.

"Trudili smo se da izanaliziramo igru Danske, u odbrani i napadu, prekide i pojedince koji su nama interesantni. Imaju kvalitet, ne bi bili to što jesu da ga nemaju. Gdje su najtanji, ili najkvalitetniji, vrline i mane pokušaćemo da iskoristimo ili ne dozvolimo da se razviju", kazao je Tumbaković.

On smatra da Danska da poslije poraza u prvom međusobnom duelu ne smatra Crnu Goru "malom" reprezentacijom.

"Ako su nas do tada smatrali da smo mali sada to sigurno ne. Ravnopravni smo u bilo kom obliku, tabelarno i po kvalitetu. Volio bih da nas ne doživjljavau kao posebno kvalitetne", rekao je Tumbaković.

On je istakao da je njegova želja bila reprezentacija što duže ostane u konkurenciji za visok plasan i da ga raduje što su u trenutno konkurentni za obje opcije.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније