Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

08. 10. 2017. 22:47 >> 22:17

REMI SLOVENIJE I ŠKOTSKE

Slovačka u baražu za SP, Njemci 10 od 10

Fudbalska reprezentacija Slovačke izborila je učešće u baražu za Svjetsko prvenstvo, pošto je danas u 10. kolu Grupe F kvalifikacija sa 3:0 pobijedila Maltu. Slovenija i Škotska igrali su neriješeno 2:2, što je rezultat koji nije odgovarao nijednoj ekipi.

Škotskoj je bila potrebna pobjeda ili eventualni remi ili poraz Slovačke od Malte, dok je Sloveniji trebao trijumf i poraz Slovaka, ali su oni ipak potvrdili ulogu favorita i lako pobijedili Maltežane u Bratislavi.

Golove za trijumf Slovačke postigli su Adam Nemec u 33. i 62. minutu i Ondrej Duda u 69.

Škoti su na gostovanju u Ljubljani imali rezultat koji ih vodi u baraž za Svjetsko prvenostvo, pošto su vodili golom Lija Grifita od 32. minuta, ali je Slovenija preokrenula pogocima Romana Bezjaka u 52. i 72. minutu.

Gosti su na kraju, odnosno u 88. minutu stigli do izjednačenja golom Roberta Snodgrasa.

U trećoj utakmici Grupe F koja nije imala rezultatski značaj, pošto je Engleska još ranije obezbijedila prvo mjesto i direktan plasman na Mundijal, a Litvanija ostala bez šansi da se plasira, slavio je lider grupe sa 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Hari Kejn u 27. minutu iz jedanaesterca.

Engleska je grupu završila sa 26 bodova, druga je Slovačka sa 18, koliko ima i trećeplasirana Škotska, ali uz lošiju gol razliku, dok je Slovenija četvrta sa 15, Litvanija na petom mjestu ima pet, a posljednjeplasirana Malta jedan bod.

U grupi C sve je bilo riješeno uoči posljednjeg kola. Njemačke se plasirala na Mundijal, a Sjeverna Irska ide u baraž.

Šampion svijeta je lako izašao na kraj sa Azerbejdžanom (5:1), Norveška je savladala Irsku, dok je Češka opravdala ulogu favorita protiv San Marina 5:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније