Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

11. 10. 2017. 09:13 >> 09:07

ŠOKANTAN PORAZ

SAD bez SP nakon 32 godine

Fudbalska selekcija SAD eliminisana je sinoć iz daljih takmičenja za Svjetsko prvenstvo 2018, pošto je sa 2:1 izgubila od Trinidada i Tobaga.

 

SAD su igrale na svakom prvenstvu od 1986.

Američkom timu bio je potreban samo neriješen rezultat da bi išli dalje i eliminisali tim rangirani u svjetsku tek na 99. mjestu , ali su od njega izgubili sa 2:1. Time se završilo sedam uzastopnih nastupa američkog tima na svjetskim prvenstvima.

"Razočarali smo cijelu naciju danas", rekao je bek Omer Gonzales čiji je autogol u 17. minutu pokrenuo sunovrat.

Čak i poraz je mogao da im donese mogućnost da uđu u interkontinentalni baraž, ali samo ukoliko bi izgubili i Panama i Honduras. A da su SAD i jedan od tih rivala poraženi, Amerikanci bi završili četvrti u grupi i išli dalje u baraž idućeg mjeseca protiv Australije.

Odsustvo sa Svjetskog prvenstva u fudbalu je ogroman udarac za Američki fudbalski savez (USSF) koji je posljednjih četvrt vijeka postepeno gradio podršku publike i države, uz pomoć sponzora i televizijskih partnera.

To je takođe trauma za TV Foks (Fox) koji će prenositi naredna tri svjetska prvenstva pošto je preuzeo prava od ESPN-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније