Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta, rtcg.me ]

18. 10. 2017. 22:40   >>  22:42

BAJERN I PSŽ RUTINSKI

Remi u Londonu, jubilej Mesija, minimalac Junajteda

Fudbaleri Čelsija i Rome igrali su 3:3 na "Stamford Bridžu", dok su pobjede ostvarili Junajted, Barselona, PSŽ, Bajern, Juventus i Bazel, epilog je mečeva trećeg kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D.

Utakmica na stadionu "Stamford Bridž" donijela je dosta uzbuđenja. Čelsi je vodio sa 2:0, ali je Roma u drugom dijelu stigla do preokreta, da bi domaćin na kraju došao do izjednačenja i boda.

"Plavci" su poveli golom Davida Luiza u 11. minutu, da bi Eden Azar u 37. povisio na 2:0. Samo tri minuta kasnije srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov nakon odličnog solo prodora po lijevom boku i snažnog šuta sa oko 10 metara smanjio je zaostatak Rome.

Roma je u drugom poluvremenu pritiskala rivala, da bi u 64. minutu Edin Džeko sjajnim volej udarcem sa oko 10 metara nakon dubinske lopte Federika Facija donio Rimljanima izjednačenje.

I poslije izjednačenja, Roma je nastavila sa ofanzivnom igrom, a u 70. minutu Džeko je bio najviši u skoku poslije prekida koji je izveo Kolarov i glavom sa oko pet metara savladao Tibu Kurtou.

Preokret nije mnogo uzdrmao fudbalere Čelsija, koji su u 75. minutu došli do izjednačenja preko Azara koji je iskoristio dodavanje Pedra sa desnog boka.

Ranije danas u prvom meču Grupe C Karabag i Atletiko Madrid igrali su neriješeno bez golova.

Čelsi je lider Grupe C sa sedam poena, dva manje ima Roma, dok je Atletiko treći sa dva, a Karabag je četvrti sa jednim.

Barselona je lako nadigrala Olimpijakos, iako je od 42. minuta imala igrača manje na terenu. Oni su poveli autogolom Dimitriosa Nikolaua u 18. minutu.

Katalonci su imali potpunu kontrolu, a u 42. minutu ostali su s igračem manje na terenu, pošto je Đerar Pike dobio drugi žuti karton nakon što je rukom postigao gol koji je poništen.

Olimpijakos je u drugom dijelu meča u početku imao ravnotežu, ali je Barselona ponovo uspostavila kontrolu. Lionel Mesi je u 61. minutu povisio na 2:0 sjajnim šutem iz slobodnog udarca. To je bio njegov 100. gol u UEFA takmičenjima. Luka Dinje je u 64. riješio pitanje pobjednika.

Grčki tim je u samoj završnici, odnosno u 90. minutu smanjio zaostatak preko Nikolaua.

Juventus je pred svojim navijačima pobijedio Sporting poslije preokreta. Portugalski tim poveo je u 12. minutu autogolom Aleksa Vidala, da bi Miralem Pjanić u 29. iz slobodnog udarca donio izjednačenje "staroj dami".

Torinski tim do pobjede je stigao u 84. minutu pogotkom Marija Mandžukića na asistenciju Daglasa Koste.

Barselona je lider Grupe D sa maksimalnim učinkom, Juventus je drugi sa šest, dok Sporting ima tri, a Olimpijakos je bez bodova na posljednjem, četvrtom mjestu.

U A grupi, Junajted je savladao Benfiku u Lisabonu 1:0.

Mladi srpski golman Mile Svilar, fudbaler Benfike, postavio je večeras rekord u Ligi šampiona, pošto je postao najmlađi golman koji je nastupio u najprestižnijem klupskom takmičenju na svijetu.

Ovaj 18-godišnji golman ipak je ispao tragičar, pošto je njegovom greškom Benfika pretrpjela poraz. On je u 64. minutu nakon šuta Markusa Rašforda sa oko 30 metara iz slobodnog udarca ušao s loptom u gol, umjesto da je boksuje.

U drugom meču Grupe A Bazel je na gostovanju slavio golovima Taulanta Džake u 29. minutu i Dimitrija Oberlina u 90.

Junajted je lider Grupe A sa devet bodova, Bazel ima tri manje, dok je CSKA treći sa tri, a Benfika je posljednja bez bodova.

U B grupi, Bajern je u Minhenu savladao Seltik 3:0, dok je Anderleht u Briselu izgubio od Pari Sen Žermena 4:0.

PSŽ je u Briselu u potpunosti nadigrao Anderleht i ubjedljivim trijumfom uspio da dođe do gol razlike od 12:0 u Ligi šampiona.

Golove za Parižane postigli su Kilijana Mbapea u trećem minutu, da bi na njegovu asistenciju u 44. Edinson Kavani povisio na 2:0.

Nejmar je sjajnim golom iz slobodnog udarca u 66. minutu doveo PSŽ do 3:0, da bi konačnih 4:0 postavio Anhel Di Marija u 88.

Ubjedljivu pobjedu ostvario je i Bajern koji je poveo golom Tomasa Milera u 17. minutu, a na 2:0 povisio je Džošua Kimih u 29. Treći gol za Bavarce postigao je Mats Humels u 51. minutu i tako postavio konačan rezultat.

PSŽ je lider grupe sa devet bodova, Bajern je drugi sa šest, dok je Seltik treći sa tri, a Anderleht je posljednji, četvrti bez bodova.

Tok mečeva:

Kraj na svim mečevima.

90' Oberlin stavlja tačku na pobjedu Bazela u Moskvi.

90' Olimpijakos postiže počasni gol, Nikolau.

88' "Poker" PSŽ-a, upisao se i Di Marija.

84' Preokret Juvea, pogodio je Mandžukić.

75' Brzo je stigao Čelsi do izjednačenja 3:3, drugi gol Azara.

70' Preokret Rome, opet Džeko 3:2!

65' Junajted je poveo protiv Benfike, Rašford je utišao Lisabon.

65' PSŽ je ovjerio pobjedu u Briselu, Nejmar je strijelac.

64' Roma je preko Džeka stigla do 2:2.

63' Katalonci su završili posao, Dinj je pogodio za 3:0.

61' Barsa može i sa igračem manje, Mesi je duplirao prednost. To je njegov 100. gol u UEFA takmičenjima.

51' Bajern je osigurao pobjedu protiv Seltika, Humels je povisio na 3:0.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

44' PSŽ ide stopama Bajerna, Kavani je pogodio za 2:0.

42' Barsa je ostala sa igračem manje zbog isključenja Pikea.

40' Roma se vraća u igru preko Kolarova.

37' Azar je duplirao prednost Čelsija.

29' Bazel je poveo na gostovanju CSKA, strijelac je Džaka.

29' Bavarci hitaju ka pobjedi, Kimih je duplirao prednost.

29' Brzo je Juve izjedančio, Pjanić je iz slobodnjaka zatresao mrežu.

18' Barsa je načela Olimpijakos, autogol Nikolaua.

17' Poveo je i Bajern protiv Seltika, pogodio je Miler.

12' Sporting je poveo u Torinu autogolom Sandra.

11' Čelsi je poveo preko Luiza. Brazilac je šutirao sa preko 20 metara i pogodio donji lijevi ugao gola Alisona.

3' PSŽ je poveo u Briselu, gol je postigao MBape.

Mečevi su počeli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније