Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio P.R. [ Beta ]

21. 10. 2017. 17:47   >>  17:27

BUNDESLIGA

Dortmund ispustio dva gola prednosti

Fudbaleri Borusije Dortmund nijesu uspjeli danas na gostovanju u Frankfurtu da pobijede Ajntraht, pošto su ispustili prednost od dva gola i na kraju igrali neriješeno 2:2, dok je Lajpcig na svom terenu sa 1:0 trijumfovao protiv Štutgarta, u utakmicama osmog kola njemačke Bundeslige.

U ostalim utakmicama devetog kola Bajer Leverkuzen je na gostovanju sjajnom igrom u drugom delu poslije preokreta pobijedio Borusiju Menhengladbah sa 5:1, dok je Hanover sa 2:1 pobijedio Augsburg.

Lider u prvenstvu Njemačke, Borusija Dortmund, na gostovanju protiv Ajntrahta poveo je golom Nurija Sahina u 19. minutu, da bi Maksimilijan Filip na asistenciju Marija Gecea u 57. povisio na 2:0.

Ajntraht je u 64. minutu uspio da se vrati u utakmicu nakon što je Sebastijan Haler realizovao jedanaesterac koji je skrivio golman Roman Burki.

Samo četiri minuta kasnije Marijus Volf donio je izjednačenje svom timu poslije sjajnog proigravanja srpskog reprezentativca Mijata Gaćinovića, koji je izbacio cijelu odbranu "milionera".

Do kraja susreta nije bilo prilika za gol, pa je tako meč završen bez pobjednika. Borusija je ovim remijem zadržala prvo mjesto na tabeli Bundeslige sa 20 bodova, jednim više od Lajpciga, dok je Ajntraht sedmi sa 14.

Lajpcig je pred svojim navijačima slavio protiv Štutgarta golom Marsela Sabicera u 23. minutu.

Štutgart je poslije ove utakmice ostao na 11. mjestu sa 10 bodova.

Bajer iz Leverkuzena je na gostovanju protiv Borusije Menhengladbah gubio sa 1:0, ali je u drugom dijelu u potpunosti nadigrao domaćina i sa pet golova došao do ubjedljivog trijumfa.

Borusija je povela golom Fabijana Džonsona u sedmom minutu, da bi Bajer stigao do izjednačenja golom Svena Bendera u 48. Preokret "farmaceutima" donijeli su Leon Bejli u 59, Julijan Brant u 61, Kevin Voland u 69. i Joel Pohjanpalo u 81.

Borusija je osma sa 14 bodova, dok je Bajer deveti sa 12.

Hanover je takođe na gostovanju došao do pobjede poslije preokreta nad Augsburgom koji je od 33. minuta vodio sa 1:0 golom Mihaela Gregoriča.

Potpuni preokret Hanoveru donio je Niklas Fulkrug koji bio strijelac golova u 76. i 89. minutu utakmice.

Hanover je šesti sa 15 bodova, dok je Augsburg 10. sa 12.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније