Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

25. 10. 2017. 18:17 >> 17:45

"SVI SE ŽALE"

Gvardiola nezadovoljan loptom u Liga kupu

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola poslije pobjede nad Vulverhemptonom i plasmana njegove ekipe u četvrtfinale Liga kupa nije bio zadovoljan zvaničnom loptom na tom takmičenju.

Mančester siti je ove sezone na 13 utakmica postigao 42 gola, ali je prethodne večeri napokon zaustavljen u Liga kupu, pošto je do trijumfa došao tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Meč je prethodno završen bez golova.

"Ovo nije ozbiljna lopta za ozbiljno takmičenje. Previše je lagana, stalno se kreće. Nije dobra lopta. Nemoguće je postići gol sa takvom loptom, a to kažem jer smo pobijedili. Ovo nije opravdanje, svi igrači su se pitali sa čim igraju. Nema težinu, ništa. Razumijem marketing, novac, ali je neprihvatljivo. Nijesu u pitanju samo utakmica, dvije, nego godina ili dvije. Svi igrači se žale", rekao je Gvardiola.

Utakmice Liga kupa igraju se loptama proizvođača "Mitre", a one se koriste i u tri engleske niže lige, za razliku od Premijer lige gdje se koristi "Najki" lopta. Organizatori takmičenja EFL saopštili su da je lopta testirana od Fife i da je ispunila propisane standarde.

"Očito, karakteristike su subjektivna stvar. Zabava koja je obezbijeđena tokom sinoćnih utakmica očito ukazuje da lopta ne utiče negativno na takmičene", navodi se u saopštenju i dodaje da će EFL sarađivati sa Gvardiolom i Mančester sitijem kako bi u potpunosti razumjeli zabrinutosti.

Gvardiola je dodao da je njegov tim imao "dan ili dva" treninga sa "Mitre" loptom.

Na sinoćnih šest utakmica u Liga kupu postignuto je 18 golova, a jedino na utakmici Mančester sitija i Vulverhemptona nije bilo golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније