Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

10. 11. 2017. 21:41 >> 21:17

EVANS OSUO PALJBU

Sudija je vidio nešto što se nije dogodilo

Fudbaler Sjeverne Irske Džoni Evans rekao je da je penal koji je sudija dosudio Švajcarskoj u baražu za Svjetsko prvenstvo, veća nepravda i najgora sudijska odluka još od igranja rukom Tijerija Anrija koje je Irsku lišila odlaska na Mundijal 2010.

Fudbaleri Švajcarske pobijedili su sinoć u Belfastu selekciju Sjeverne Irske sa 1:0 u prvoj utakmici baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. Jedini gol je postigao Rikardo Rodriges u 58. minutu, iz penala.

Švajcarska jeste bila bolja na terenu, ali penal nije zaslužila. Poslije udarca Džerdana Šaćirija, lopta je u kaznenom prostoru udarila u rame Korija Evansa, ali je sudija Ovidiju Hategan pokazao na bijelu tačku.

Anri je 2009. godine protiv Irske igrao rukom i asistirao Vilijamu Galasu kod pogotka u revanš utakmici baraža protiv Irske, koji je "trikolore" odveo na Svjetsko prvenstvo.

Evans smatra da je sinoćna sudijska odluka u Belfastu gora od te iz 2009.

"Ovo je gore jer je sam sudija donio odluku. Drugačije je ako sudija nešto ne vidi, a ovdje tvrdi da je vidio nešto što se nije dogodilo. Imao sam osjećaj da je znao da je donio pogrešnu odluku i siguran sam da je u toku utakmice o tome obaviješten", rekao je Evans.

Selektor Švajcarske Vladimir Petrović je rekao da dosuđeni penal ne bi trebalo da zasijeni učinak njegovog tima.

"Zaslužili smo pobjedu. Trebalo je da postignemo još golova, ali nažalost, promašivali smo", rekao je on.

Prošla je 31 godina od kako je Sjeverna Irska odigrala svoj posljednji meč na Svjetskom prvenstvu.

"Mi smo u situaciji kada nemamo šta da izgubimo. Videćemo kako će se Švajcarska nositi sa tim na njihovom terenu", rekao je selektor Sjeverne Irske Martin O'Nil.

Revanš meč između Severne Irske i Švajcarske igra se u nedjelju u Bazelu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније