Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Sport klub/rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

11. 11. 2017. 22:41   >>  22:14

ODLUKA U REVANŠU

Danska i Irska odigrale bez golova

Fudbalske reprezentacije Danske i Republike Irske odigrale su bez golova u Kopenhagenu u prvom meču baraža za odlazak na Mundijal u Rusiji naredne godine.

Zadovoljniji ovim rezultatom svakako će biti gosti iz Irske, koji su bili u podređenom položaju tokom većeg dijela meča, ali su uspjeli da odbrane svoju mrežu i sada će imati šansu da pred svojim navijačima ostvare veliki uspjeh.

Danska je od starta preuzela kontrolu, ali je u prvom poluvremenu promašila nekoliko odličnih šansi, a u nastavku i nije imala prave prilike.

Jens Larsen je imao prvu šansu u 12. minutu, ali je Daren Rendolf sjajno reagovao i sprečio vođstvo domaćina. U istom napadu pokušao je i Kornelijus poslije odbitaka u kaznenom prostoru, ali je golman Irske spektakularnom intervencijom spriječio najgore.

Novu veliku priliku Danska je imala u 33. minutu kada je pokušao Sisto, bio je u idealnoj poziciji ali je promašio čist gol.

Irska je do možda i ključnog gola u gostima mogla u 43. minutu kada je Kristi lako prošao odbranu domaćina, ali Kasper Šmajhel je potvrdio klasu na golu.

U nastavku su oba tima igrala nešto opreznije iako je Danska nastavila sa napadima.

U samom finišu veliku šansu imao je Jusuf Poulsen koji je glavom šutirao pod prečku u 89. minutu, ali je golman Irske bio nesavladiv na ovom meču.

Švedska je juče u Solni pobijedila Italiju 1:0, dok su dan ranije pobjede ostvarile selekcije Hrvatske i Švajcarske.

Hrvatska je u Zagrebu savladala Grčku 4:1, dok je Švajcarska u Belfastu slavila protiv Sjeverne Irske 1:0.

Švajcarska i Sjeverna Irska revanš će odigrati sjutra u Bazelu, a istog dana u Atini putnika na šampionat odlučiće Grčka i Hrvatska.

Italija i Švedska revanš će odigrati u ponedjeljak u Milanu, a Republika Irska i Danska dan kasnije u Dablinu.

Uspješniji timovi iz baraž dvomeča izboriće plasan na šampionat svijeta, koji će naredne godine biti odigran u Rusiji. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније