Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: B.V.

14. 11. 2017. 09:40 >> 09:09

DE ROSI U ČUDU

Uvedite Insinjea, šta ću vam ja?

Đampjero Ventura bio je pogrešan izbor za selektora Italije, a tog su mišljenja bili i igrači "Azura".

 

To je najbolje pokazala reakcija Danijelea de Rosija koji je odbio da uđe u igru u revanšu baraža za Mundijal protiv Švedske u Milanu u ponedjeljak uveče.

Italijani su jurili gol zaostatka protiv "vikinga", ali je Ventura odlučio da mu je potreban De Rosi, po prirodi defanzivni vezni igrač, a ne napadač.

Svjestan toga De Rosi se žustro raspravljao sa pomoćnim trenerom kako bi mu pokazao da je potrebno da na teren uđe fudbaler koji će pojačati napad tima.

"Zašto, do đavola, uvodiš mene? Moramo da izjednačimo, moramo da pobijedimo", govorio je De Rosi pokazujući prstom ka napadaču Lorencu Insinjeu (šest golova ove sezone).

De Rosi je nevoljno ipak otišao da se zagrijeva, dok je Insinje ostao na klupi, ali Ventura na kraju ipak nije uveo njega, nego krilnog napadača Juventusa Federika Bernardeskija, koji je postigao samo dva gola ove sezone.

"Imamo običaj da se zagrijevamo trojica istovremeno, pa poslije nekog perioda dođu nova trojica. Samo sam rekao da je blizu kraj utakmice i da moramo da pobijedimo, da pošalje napadača da se zagrijeva. Pokazao sam na Insinjea. Nije bilo do mene, nego taktičko pitanje. Žao mi je ako sam bilo koga uvrijedio. U tom trenutku sam jednostavno mislio da je bolje da to bude Insinje umjesto mene", objasnio je De Rosi poslije utakmice.

Švedska je pobijedila Italiju 1:0 u Stokholmu i izborila 0:0 u Milanu, te ostavila "Azure" bez Mundijala prvi put poslije 60 godina.

"Nijesmo zaslužili da ispadnemo s obzirom na ono što smo vidjeli tokom 180 minuta. Svaka čast Švedskoj na igri, ali je pošteno bilo da izjednačimo. Ovo je mračan trenutak za naš fudbal, veoma mračan za nas koji smo igrali posljednji kvalifikacioni ciklus. Ali krenućemo ispočetka, kao i poslije ranijih očajnih trenutaka. Sada je na sljedećoj generaciji da nastupi, moramo da krenemo od mladih", rekao je poslije eliminacije De Rosi.

Vezista Rome je posljednji put u karijeri nosio dres reprezentacije.

"U svlačionici je bila atmosfera kao na sahrani, ali niko nije umro. Obišao sam svijet u ovom dresu, igrao duže od decenije u njemu, čudan je osjećaj skinuti ga posljednji put", zaključio je sjajni vezista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније