Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

14. 11. 2017. 22:47   >>  22:19 2

BARAŽ ZA SP

Danska se igrala sa Irskom, het-trik Eriksena

Fudbalska reprezentacija Danske plasirala se na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji, pošto je večeras u Dablinu u revanš utakmici baraža pobijedila Irsku sa 5:1.

Danska se poslije osam godina plasirala na najveću svjetsku smotru, a najzaslužniji za trijumf bio je Kristijan Eriksen koji je postigao het-trik.

Irska je u ranoj fazi utakmice, odnosno u četvrtom minutu došla do vo]stva pogotkom Šejna Dafija, ali je Danska uspjela da preokrene već do poluvremena.

Prvo je Andreas Kristijansen u 29. minutu donio izjednačenje, da bi samo tri minuta kasnije Eriksen preokrenuo.

Irska je nešto ofanzivnije počela drugo poluvrijeme, ali su Danci odbili nalete rivala, a potom je Eriksen svojim drugim golom u 63. minutu praktično riješio pitanje pobjednika.

Danska je u 74. golom Eriksena povela sa 4:1, da bi konačan rezultat postavio Niklas Bentner u 90. minutu iz jedanaesterca.

Prije tri dana u Kopenhagenu u prvoj utakmici nije bilo golova.

Svjetsko prvenstvo održaće se narednog ljeta u Rusiji, a žrijeb grupa održaće se 1. decembra u Moskvi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније