Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 11. 2017. 20:03 >> 19:34

U MOSKVI 1. DECEMBRA

Na žrijebu Maradona, Blan, Kafu, Kanavaro...

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona asistiraće svom nekadašnjem velikom rivalu na terenu, Englezu Gariju Linekeru, na žrijebu za Svjetsko prvenstvo 2018, saopštila je danas Svjetska fudbalska federacija (Fifa).

Maradona će, kako je navela Fifa, predstavljati Argentinu na žrijebu koji će se održati 1. decembra u Kremlju.

Dijego Maradona je bio kapiten Argentine na Svjetskom prvenstvu 1986. godine koja je na putu ka tituli šampiona u četvrtfinalu eliminisala Linekerovu Englesku sa 2:1. Oba gola postigao je Maradona, prvo "Božijom rukom", a potom je dao jedan od najljepših golova u istoriji fudbala.

Uz njega će se na bini pojaviti i predstavnici zemalja osvajača titule šampiona svijeta - Francuz Loran Blan, Brazilac Kafu, Italijan Fabio Kanavaro, Urugvajac Dijego Forlan, Španac Karles Pujol i Englez Gordon Benks. Asistent prilikom žrijeba biće i bivši ruski fudbaler Nikita Simonjan.

Nekadašnji fudbaler Engleske Gari Lineker biće domaćin žrijeba, društvo će mu praviti ruska sportska novinarka Marija Komandnaja.

Trofej svjetskog šampiona će na binu iznijeti bivši fudbalski reprezentativac Njemačke Miroslav Klose.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji održaće se od 14. juna do 15. jula 2018.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније