Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

08. 07. 2013. 11:08   >>  11:08 7

LISTA

FIBA: Crna Gora 5. favorit na EP

Međunarodna košarkaška federacija u Evropi (FIBA Europe) postavila je selekciju Crne Gore za petog favorita za osvajanje Evropskog prvenstva koje se početkom septembra igra u Sloveniji.

Nakon sjajnog uspjeha u kvalifikacijama, očekivanja od crnogorskih košarkaša su velika, ne samo u našoj zemlji nego i u evropskoj javnosti, što svjedoči najnovija FIBA-ina lista favorita.

Naša reprezentacija našla se iza Grčke, Francuske, Litvanije i Španije, dok "crvenima" u leđa gledaju selekcije poput Rusije, Turske, Italije, Hrvatske, Srbije.

"Sa dva NBA centra koji su se pridružili reprezentaciji, bivša jugoslovenska republika ima centre kao što Kenija ima dugoprugaše. Taj tim neće biti iznenađenje, velike stvari se očekuju od njih", napisano je na sajtu FIBA Evrope.

Zanimljivo, Grčka je na prvom mjestu, dok je Španija, aktuelni šampion Evrope, tek na četvrtoj poziciji. Što se tiče Grka, piše da oni, za razliku od ostalih selekcija, nijesu imali otkazivanja ključnih igrača. Zbog takvih odluka, prije svega Pola Gasola i Karlosa Navara, navodi se na sajtu, "Furija" je četvrti favorit za osvajanje Eurobasketa.

Počeli pripreme

Podsjetimo, reprezentacija Crne Gore okupila se juče u Podgorici i počela pripreme za turnir u Sloveniji.

Nakon prozivke u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore na kojoj je bilo prisutno 16 igrača sa spiska selektora Luke Pavićevića, obavljeni su ljekarski pregledi u Kliničkom centru Crne Gore, a nakon toga su reprezentativci, stručni štab i predstavnici medija boravili na izletištu Pješačac u Nacionalnom parku Skadarsko jezero.

Reprezentacija će prvu sedmicu priprema odraditi u Podgorici, a odlazak na Zlatibor planiran je za 14. jul.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније