Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio P.R. [ Beta ]

02. 12. 2017. 21:20 >> 21:02

GREŠKE ODBRANE I KONTRE

Junajted srušio Arsenal

Fudbaleri Mančester junajteda pobijedili su večeras u gostima Arsenal sa 3:1 u posljednjoj subotnjoj utakmici 15. kola engleske Premijer lige.

Junajted je do pobjede na gostovanju u Londonu došao prije svega zahvaljujući greškama odbrambenih igrača Arsenala, ali i veoma raspoloženom golmanu Davidu De Hei koji je u par navrata odlično intervenisao i tako spasao svoj tim.

Gosti iz Mančestera poveli su u četvrtom minutu golom Antonija Valensije i to poslije greške kapitena Lorana Kosćelnog koji je u želji da loptu prebaci na lijevi bok loptu dobacio do Ekvadorca. On je potom odigrao dupli pas sa Polom Pogbom, izašao ispred Petera Čeha, šutirao po zemlji i loptu probacio kroz noge golmanu Arsenala.

Samo sedam minuta kasnije poslije nove greške defanzivaca Arsenala, ovoga puta Škodrana Mustafija, ekipa Žozea Murinja povela je sa 2:0. Ovaj put odlično su kombinovali Romelu Lukaku, Antoan Marsijal i Džesi Lingard koji je na kraju imao lak zadatak da savlada Čeha.

Arsenal je u nastavku susreta u potpunosti imao inicijativu, ali ekipa Arsena Vengera nije uspjela da više od jednom savlada veoma dobrog Davida Heu, koji je svoj tim spasao u nekoliko navrata.

"Tobdžije" su početkom drugog poluvremena, odnosno u 49. minutu došle do izjednačenja. Aleksandar Lakazet u situaciji jedan na jedan savladao je De Heu i to Nakon ubačene lopte Aleksisa Sančesa sa lijevog boka, koji je u petercu pronašao usamljenog Arona Remzija, a ovaj je ostavio francuskom napadaču.

Samo nekoliko minuta kasnije Arsenal je mogao do izjednačenja, ali se De Hea istakao s dvije fantastične odbrane, prvo Lakazetu, a potom i Sančesu u situacijama kada su fudbaleri londonskog tima bili sami ispred golmana Mančester junajteda.

Ekipa Žozea Murinja je u 63. minutu kaznila promašaje Arsenala i poslije kontre Džesi Lingard je na asistenciju Pogbe postavio konačnih 1:3.

Arsenal je do kraja susreta imao potpunu inicijativu, pogotovo poslije isključenja Pogbe u 74. minutu kada je nagazio Ektora Beljarina, ali ekipa Arsena Vengera nije uspjela da dođe do izjednačenja.

Mančester junajted sada ima 35 bodova i tako je ponovo na pet bodova zaostatka za liderom Mančester sitijem koji sjutra dočekuje Vest Hem, dok je Arsenal peti sa 28.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније