Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

09. 12. 2017. 17:55 >> 17:23

BUNDESLIGA

Pobjeda Bajerna, remi Lajpciga, poraz Borusije

Fudbaleri Bajern Minhena pobijedili su danas u Frankfurtu Ajntraht sa 1:0, dok je Lajpcig na svom terenu igrao neriješeno 2:2 protiv Majnca, a Verder je na gostovanju sa 2:1 trijumfovao protiv Borusije Dortmund u utakmicama 15. kola njemačke Bundeslige.

Bavarci su u Ajntrahtu nastavili s dobrim rezultatima i došli do treće uzastopne pobjede u svim takmičenja. Jedini gol postigao je Arturo Vidal u 20. minutu.

Bajern sada ima 35 bodova, osam više od Lajpciga, koji nije uspio da dođe do trijumfa pred svojim navijačima, a Ajntraht je deveti sa 22.

Lajpcig je dvaput imao prednost protiv Majnca, ali na kraju nije uspio da dođe do pobjede. Vicešampion Njemačke poveo je golom Kevina Kampla u 29. minutu, da bi Majnc pogotkom Robina Kuaisona u 39. došao do izjednačenja.

Domaćin je preko Tima Vernera iz jedanaesterca u trećem minutu sudijske nadoknade vremena ponovo poveo, ali gosti su golom Emila Bergrena u 87. došli do izjednačenja.

Lajpcig u posljednjih pet prvenstvenih utakmica ima samo dvije pobjede, pa je tako izgubio korak za liderom, dok je Majnc 14. sa 16.

Borusija Dortmund nastavila je da posrće, pa je tako ostala na samo dvije pobjede u posljednjih 13 utakmica u svim takmičenjima. "Milioneri" za trijumf u domaćem prvenstvu ne znaju od kraja septembra i utakmice protiv Augsburga, a Verder je samo produžio niz svog rivala.

Verder je poveo golom Maksimilijana Egeštajna u 26. minutu, da bi Borusija preko Pjer-Emerik Obamejanga izjednačila u 57, ali je trijumf gostima donio Teodor Gebre Selasije u 65.

Borusija je sedma sa 22 boda, dok je 16. sa 14.

U četvrtom meču igranom od 15.30 između Hamburga i Volfsburga nije bilo golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније