Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio P.R. [ Beta ]

12. 12. 2017. 22:35   >>  22:17

ŠTERGER DEBITOVAO

Borusija prekinula seriju bez pobjede

Fudbaleri Borusije Dortmund prekinuli su večeras seriju utakmica bez pobjede, pošto su u gostima pobijedili Majnc sa 2:0 u 16. kolu Bundeslige, na debiju novog trenera "milionera" Petera Štegera.

Šteger je prije dva dana preuzeo Dortmund, nakon što je uprava odlučula da otpusti Petera Boša usljed serije loših rezultata, odnosno devet utakmica bez pobjede u svim takmičenjima.

Borusija Drtmund je na gostovanju protiv Majnca trijumfovala golovima Sokratisa Papastatopulosa u 55. i Šindžija Kagave u 89. minutu.

"Milioneri" su ovom pobjedom izbili na četvrto mjesto Bundeslige sa 25 bodova, 10 manje od lidera Bajern Minhena koji ima utakmicu manje, dok je Majnc 15. sa 16.

Frajburg je na svom terenu potvrdio da je u dobroj formi, nakon pobjede od 1:0 nad Borusijom Menhengladbah, a strijelac jednog pogotka bio je Nils Petersen u 20. minutu iz jedanaesterca.

Frajburg je sada na 13. mjestu sa 18 bodova, dok je Borusija Menhengladbah šesta sa 25.

Pobjedu je ostvarila i ekipa Ajntrahta, koja je na gostovanju sa 2:1 slavila protiv Hanovera. Golove za ekipu iz Frankfurta postigli su Marijus Volf u 16. i srpski reprezentativac Mijat Gaćinović 24.

Prethodno gol za Hanover u devetom minutu postigao je Kirjakos Papadopulos.

Ajntraht je peti sa 25 bodova, dok je Hanover 16. sa 15.

Fudbaleri Volfsburga i Lajpciga igrali su večeras neriješeno 1:1 u prvoj utakmici 16. kola njemačke Bundeslige.

Volfsburg je dobro počeo utakmicu i poveo već u 15. minutu golom Pola Verhega iz jedanaesterca.

Domaćin je bez većih problema uspio da sačuva prednost do poluvremena, ali je Lajpcig već u 52. minutu stigao do izjednačenja, a strijelac je bio Marsel Halstenberg.

Do kraja susreta borba se uglavnom vodila na sredini terena, Volfsburg je imao jednu dobru priliku da dođe do drugog gola, ali je Divok Origi u 78. minutu loše šutirao u izglednoj situaciji.

Lajpcig je na kraju meč završio s desetoricom igrača, pošto je Dajo Upamekano dobio drugi žuti karton. Gosti tako nijesu uspjeli da prekinu seriju utakmica bez pobjede i djelimično uhvate priključak za liderom Bajern Minhenom.

Volfsburg je 11. sa 19 bodova, dok je Lajpcig drugi sa 28, sedam manje od Bajerna koji ima i utakmicu manje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније