Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 07. 2013. 11:31 >> 11:31

GENI SU ČUDO

Terijev otac optužen za rasizam

Otac kapitena Čelsija Džona Terija, Ted Teri, optužen je danas za rasistički napad na jednog čovjeka poslije tuče na ulici.

Ted Teri (59) je uhapšen u martu 2013. nakon incidenta u Fenčrč ulici, a u utorak je protiv njega podignuta optužnica za rasno motivisan napad i za narušavanje javnog reda, piše Dejli mejl.

Pored Teda Terija, optužnicom su obuhvaćene još dve osobe, Tjudor Musteta i Stefan Niland, takodje zbog sukoba na ulici 22. marta uveče. Oni se terete da su izazvali "strah od nasilja" koji je rasno motivisan.

U londonskoj policiji, koja je zadužena za istragu, nijesu željeli da komentarišu slučaj. Sva trojica su puštena uz kauciju i naredjeno im je da se pojave pred sudom 23. jula.

Bivši kapiten Engleske Džon Teri je prošle godine oslobođen optužbi za rasno vrijeđanje fudbalera Kvins Park Rendžersa Antona Ferdinanda. Teri je, takodje, uhapšen zbog tuče u jednom noćnom klubu 2002. Kasnije je bio oslobodjen tih optužbi.

Džon Teri i njegovi saigrači optuženi su i da su pijani ismejavali američke turiste nakon napada 11. septembra 2001., a novembra
2010. Teri je pretprio ozbiljne povrede glave nakon što ga je napao navijač Totenhema na ulicama Londona.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније