Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

16. 12. 2017. 20:09   >>  19:39

ISPISAO ISTORIJU

Real Madrid klupski svjetski šampion

Fudbaleri Real Madrida odbranili su titulu na Svjetskom klupskom prvenstvu, pošto su danas u Abu Dabiju pobijedili brazilski Gremio sa 1:0.

Real je tako postao prvi tim koji je odbranio titulu na svjetskim klupskim prvenstvima.

"Kraljevskom" klubu je ovo treći trofej šampiona svijeta, pošto je bio najbolji 2014. i 2016.

Jedini gol postigao je Kristijano Ronaldo u 53. minutu iz slobodnog udarca.

"Željeli smo ovu titulu poslije osvojenog trofeja u Ligi šampiona. Od Reala se ovako nešto i očekuje. Imamo iskustvo, znamo da igramo ovakve utakmice i to je bilo presudno", rekao je Ronaldo nakon meča.

Real je bio mnogo bolji rival u današnjem finalu, imao je 63 odsto posjed lopte, i sedam udaraca u okvir gola protivnika. Na drugoj strani, Gremio nije uputio niti jedan šut u okvir gola.

Treće mjesto na klupskom svjetskom prvenstvu osvojila je meksička Pačuka, koja je ranije danas pobijedila Al Džaziju sa ubjedljivih 4:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније