Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 01. 2018. 22:47   >>  22:20

UZBUDLJIVO U DERBIJU

Arsenal u nadnoknadi do boda protiv Čelsija

Fudbaleri Arsenala i čelsija remizirali su večeras na "Emirejtsu" 2:2 u velikom derbiju 22. kola engleske Premijer lige.

Veliki londonski derbi između Arsenala i Čelsija opravdao je očekivanja. Iako su u prvom poluvremenu mreže mirovale, bilo je nekoliko dobrih prilika na obje strane.

Prvu veliku šansu na otvaranju meča imao je Alvaro Morata koji je izašao sam ispred golmana Arsenala, ali je očajno šutirao.

Nekoliko minuta kasnije "tobdžije" su mogli kazniti "plavce" za taj promašaj kada je Aleksis Sančes odlično šutirao, ali Kurtoa je uz pomoć stative uspio da spasi svoju mrežu.

Nastavak meča donio je velika uzbuđenja.

Arsenal je poveo u 63. minutu kada je "otpisani" Džek Vilšir postigao gol nakon nešto duže akcije domaćih. Ipak, slavlje domaćih trajalo je samo četiri minuta. Čelsiju je, čini se prestrogo, dosuđen penal, a siguran sa bijele tačke bio je Eden Azar.

U samom finišu utakmice Čelsi je stigao do potpunog preokreta. Zapakosta je sjajno prošao po desnoj strani, ubacio u sredini gdje je bio Markos Alonso koji je kao u stilu rasnih napadača savladao Petera Čeha za 1:2.

Međutim, Arsenal je izvršio veliki pritisak u posljednjim minutima i u sudijskoj nadnoknadi im se to isplatilo. Fantastičan gol za konačnih 2:2 postigao Belerin. Tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je Čelsi mogao i do pobjede već u narednom napadu, ali nakon udarca Zapakoste prečka je spasila domaće.

Poslije 22. kola, Čelsi je treći sa 46 bodova, dok je Arsenal šesti sa 39. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније