Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Mina [ Objavio: O.Z. ]

10. 01. 2018. 13:33   >>  13:06

"PLAVI" POČELI PRIPREME

Vermezović: Možemo igrati na vrhunskom nivou

Budućnost ima kvalitet da pruža partije na vrhunskom nivou, kazao je novi šef stručnog štaba fudbalera Budućnosti, Vladimir Vermezović.

Branilac trofeja zvanično je danas počeo pripreme za proljećni dio šampionata.

Vermezović je kazao da je za Budućnost, koju pamti iz bivše SFR Jugoslavije, malo tri trofeja za 11 godina.

On je tim preuzeo krajem decembra od Dragana Kažića, koji je 27. novembra, tri kola prije kraja jesenjeg dijela sezone, dobio otkaz.

Ekipu je u finišu prvog dijela vodio trener mlađih kategorija Dejan Jelenić, u tandemu sa Božom Vukovićem.

Saopšteno je da će ekipa u proljećnom dijelu šampionata biti oslabljena odlskom Alena Melunovića u kineski šiđiazuang, a izvjesno je da ugovor neće produžiti ni Janko Simović.

Dres podgoričkog tima neće ositi ni Marko Vukčević, sa kojiim je sporazumno raskinut ugovor.

Prvo pojačanje Budućnosti je nekadašnji reprezentativac Petar Grbić, a u toku su pregovori i sa Simonom Vukčevićem.

Vermezović je kazao da ga je izenadila energija mladih ljudi sa kojima će sarađivati.

"To mi, uz priče o kvalitetu igračkog kadra Budućnosti, daje za pravo da se nadam da se Budućnost u skorije vrijeme može podići na viši nivo u svim segmentima. Za Budućnost, koju pamtim iz bivše SFRJ, milsim da je malo tri trofeja za 11 godina", rekao je Vermezović na konferenciji za novinare.

On se nada da energija i kvalitet igrača mogu biti dobra osnova da Budućnost svake godine osvaja namanje po trofej.

"Gledao sam snimke utakmica koje sam dobio iz kluba i dobro sam upoznat sa te strane. Jedno je slika na ekranu, a drugo rad i priča sa momcima. Nadam se da ću veoma brzo moći da saopštim konkretnije što se tiče individualnih kvalieta igrača. Budućnost ima kvaitet da pruža igre na visokom nivou, dokaz za to su i dvije utakmice sa Partizanom", kazao je Vermezović.

Simon Vukčević razgovorao sa klubom

On je, komentarišući mogućnost dolaska Simona Vukčevića, kazao da je nekadašnji reprezentativac raspoložen i da je razgovarao sa čelnicima kluba.

"Vjerujem da bi, ukoliko se poklope želje i mogućnosti kluba, kompletan crnogorski fudbal mogao da profitira povratkom Vukčevića. Iskusan je igrač i vjerujem da bi mogao mnogo da pomogne mlađim igračima, savjetom i odnosnom prema obavezama", rekao je Vermezović.

On je kazao da je svaki dobar igrač dobrodošao u Budućnost.

"Nadam se da ćemo do kraja prelaznog roka sastaviti ekipu i napraviti bar približno ono što je potrebno Budućnosti. Imamo još dosta prostora za rad i pripremu za proljećnu sezonu i za ono što nas očekuje u Evropi tokom ljeta", kazao je Vermezović.

On je istakao da je oslanjanje na mlađe igrače budućnost fudbala u regionu.

Sportski direktor Risto Lakić potvrdio je odlazak Melunovića, navodeći da je uspješno prošao probu i potpisao ugovor.

"Simović ima ugovor do 15. januara i trebao je da se pojavi na prozivci. Ima još nekoliko razgovora i kontakata vezano za neke naše igrače. U slučaju njihovog odlaska naćićemo adekvatne rješenja na tim pozicijama, ukoliko ne budemo imali zamjene u postjećem igračkom kadru", rekao je Lakić.

On je najavo da će Budućnost do odlaska na pripreme u Antaliju odigrati dvije utakmice, 24. januara sa Iskrom i tri dana kasnije sa Rudarom.

"U Antaliji dogovorene su četiri utakmice, sa ruskim ekipama Rostov i Amkar, slovačkim prvoligašem i Sarajevom", kazao je Lakić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније