Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

24. 01. 2018. 23:16 >> 22:47

ŽALBA STRAZBURU

Platini: Želim pravdu

Bivši predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini žalio se Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburgu na suspenziju iz fudbala zbog finansijskih malverzacija, saopšteno je danas.

Platini je putem imejla agenciji Asošiejted pres rekao da je prošlog mjeseca podnio žalbu.

"Želim pravdu. Nijesam uradio ništa pogrešno. Želim da se prizna moj integritet. Ovom žalbom Evropskom sudu za ljudska prava osporavam sve kazne Fife i Suda za sportsku arbitražu. Neću odustati", naveo je 62-godišnji Platini.

Etički komitet Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) suspendovao je Platinija u decembru 2015. godine na osam godina, zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara, koju je 2011. godine dobio od tadašnjeg predsjednika Fife Sepa Blatera.

Tada je navedeno da je Platini retroaktivno dobio novac za konsultantske poslove koje je obavljao za Blatera od 1998. do 2002. godine.

Poslije žalbe suspenzija je umanjena na šest godina, a zatim je Sud za sportsku arbitražu (CAS) donio odluku da se suspenzija ponovo umanji i to na četiri godine.

Vrhovni sud Švajcarske je u julu odbio Platinijevu žalbu na presudu CAS.

Platini je zbog velikog skandala morao da se povuče sa mjesta predsjednika Uefa i iz trke za predsednika Fife.

"Smatram se žrtvom, ne samo nepravde već i političke zavjere u Fifi kako bi me spriječili da postanem predsjednik te institucije. Bio sam prijetnja za pozicije, interese i privilegije mnogim ljudima u Fifi. Prije svega borim se za svoju čast i protiv nepravde. Prioritet je da se objavi da sam nevin", naveo je Platini.

Legendarni francuski fudbaler dodao je da su mu pojedine televizije ponudile da radi za njih na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali da je morao da odbije.

"Dobio sam ponude, ali moram da vas podsjetim da me je Fifa suspendovala iz fudbala", rekao je Platini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније