Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 07. 2013. 23:19 >> 23:19

VELIKE EMOCIJE

Ortega otišao u penziju

Legendarni argentinski igrač Arijel Ortega oprostio se od aktivnog igranja pred 60 000 navijača na "Monumentalu" u dresu svog Rivera.

Za “milionere“ je igrao u tri navrata i ukupno osvojio sedam trofeja, što šampionata, što kupova, računajući i južnoameričku verziju Lige šampiona -  Kopa Libertadores 1996.

U Evropi je igrao za Valensiju, Sampdoriju, Parmu, u ovom vijeku je igrao i sezonu za Fenerbahče.

Popularni "Magarence" je uvijek oduševljavao svojom tehnikom. Igrao je profesionalno fudbal više od dvije decenije.

"Bogu hvala, ovo je definitivno kraj, dugujem svima, ali Bogu najviše što mi je ispunio snove i učinio me igračem i navijačem Rivera", nije krio sinoć emocije Ortega koji ima 39 godina.

Za Argentinu je odigrao 87 mečeva, nosio "desetku" što je važnije od svega, igrao na Mondijalima od 1994. do 2002. Ukupno je postigao 17 golova.

Na oproštaju su sinoć bili Ajala, Sorin, Frančeskoli, Saviola, dosta bivših saigrača iz Rivera.  Veče je obilježila i asistencija Ortege svom sinu Tomasu, 12-godišnjaku koji igra za mlađe kategorije, koji je lako zatresao mrežu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније