Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

08. 02. 2018. 19:41 >> 19:40

DEPORTIVO NOVI IZAZOV

Sedorf: Trenerski posao nije lak

Pokušavajući da ponovo pokrene svoju trenersku karijeru, bivši holandski reprezentativac Klarens Sedorf sjeo je na klupu Deportiva, a danas je zahvalio tom španskom klubu što mu je dao priliku.

Sedorf je trenersku karijeru počeo u Milanu 2014. godine, ali se u klubu zadržao samo nekoliko mjeseci. Dvije godine kasnije predvodio je kineski Šendžen, gdje je takođe ostao manje od šest mjeseci.

"Trenerski posao nije lak. Ima puno trenera i zato hvala Deportivu što mi je dao ovu priliku", rekao je Sedorf, koji je klupi Deportiva zamijenio Kristobala Parala, koji je otpušten zbog loših rezultata.

Deportivo je trenutno na 18. mjestu na tabeli španske Primere sa samo 17 osvojenih bodova iz 22 utakmice. Taj tim je bez pobjede u posljednjih sedam mečeva.

"Mogu da pomognem klubu i klub može da pomogne meni. Volim izazove, bilo bi lako doći na mjesto gdje je sve ide dobro", rekao je bivši fudbaler Reala, Intera i Milana.

On je rekao da ga manjak iskustva neće sprečiti da obavi dobar posao. On je istakao da Zinedin Zidan imao još manje iskustva kada je preuzeo Real Madrid.

"Morate da imate vjere u mladu generaciju trenera. I ova mlada generacija dobro radi", rekao je Sedorf.

Sedorf je dodao da je mnogo načio od iskusnih trenera sa kojima je sarađivao tokom igračke karijere kao što su Fabio Kapelo, Luj van Gal, Karlo Anćeloti i Marčelo Lipi.

"Imao sam sreće da radim sa nekoliko velikih trenera i od svakog sam mnogo naučio", rekao je Sedorf.

On će na klupi Deportiva debitovati u meču protiv Betisa u ponedjeljak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније