Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

26. 02. 2018. 16:30   >>  16:33

PODRŠKA KATALONCIMA

Gvardiola: Uvijek ću nositi žutu vrpcu

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da će "uvijek" nositi žutu vrpcu na odeći kao podršku zatočenim političarima Katalonije, uprkos tome što ga je Fudbalski savez Engleske (FA) optužio za kršenje pravila oblačenja i oglašavanja.

Bivši trener Barselone je u dva navrata upozoren na kršenje pravila, a zatim je optužen, a do 5. marta može da odgovori na optužbu Saveza.

"Ja sam čovjek, prije nego što sam trener. Oni (FA) znaju da ću uvijek nositi žutu vrpcu. Ne radi se o političarima već o demokratiji, pomaganju ljudima koji nijesu apsolutno ništa skrivili", rekao je Gvardiola, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Optužba je podignuta nakon što je Gvardiola i poslije upozorenja nosio žutu vrpcu na reveru jakne tokom poraza od Vigana u FA kupu, a zatim i juče, tokom finala Liga kupa protiv Arsenala, kada je vrpcu zakačio na džemper, ispod jakne. Gvardiola je juče osvojio svoj prvi trofej sa Sitijem, pošto je njegova ekipa pobedila Arsenal sa 3:0.

"Mogu svuda da je nosim, ne samo na grudima. Oni znaju da ću je nositi. Ako prekršim pravila, prihvatam kaznu. U zatvoru su četvorica, a postoje i drugi van Katalonije, a kada se vrate uhapsiće ih zbog pobune. Evropska fudbalska unija ima drugačije mišljenje o ovim pitanjima. Uefa kaže da možete da nosite šta želite, sve dok to pokazujete sa poštovanjem. Ovdje je, očigledno, to drugačije", rekao je Gvardiola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније