Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

17. 07. 2013. 16:32 >> 16:32

OD OVE GODINE

Engleska obilježava dan Bobija Robsona

Fudbalski savez Engleske od ove godine počinje da obilježava 10. avgust kao dan nekadašnjeg selektora reprezentacije te zemlje i trenera Njukasla i Barselone Bobija Robsona, koji je prije četiri godine umro od raka.

Događaji tog dana biće fokusirani na suđenje, treninge, ženski fudbal i fudbal za invalide. Supruga pokojnog Robsona, Elzi, taj gest FA opisala je kao divan.

"To je divan gest od strane FA i naša porodica je veoma zahvalna na podršci", izjavila je Elzi Robson britanskim medijima.

Najavu obilježavanja tog dana podržao je i nekadašnji engleski fudbaler i legenda Njukasla Alan Širer.

"Bobi sumira sve što je dobro u engleskom fudbalu, od elitnog uspjeha kada je Englesku vodio do najvećeg uspjeha na stranom tlu na Svjetskom prvenstvu, najvećih klupskih počasti u Engleskoj, Španiji, Portugalu i Holandiji, kao i ljubavi prema igri", rekao je Širer.

Robson je u 36 godina dugoj trenerskoj karijeri vodio Fulam, Ipsvič, PSV, Porto, Sporting, Barselonu, Njukasl i reprezentaciju Engleske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније