Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R.

06. 03. 2018. 22:42 >> 23:03
1

LIGA ŠAMPIONA

Real i Liverpul u četvrtfinalu

Fudbaleri Real Madrida i Liverpula igraće četvrtfinale Lige šampiona. Pari Sen Žermen je izgubio 1:2 od Real Madrida u Parizu, dok je Porto remizirao 0:0 u Liverpulu u revanš mečevima osmine finala Lige šampiona.

Real je poveo u 51. minutu golom Kristijana Ronalda, izjednačio je Edinson Kavani u 71, a konačan rezultat postavio je Kazemiro u 80. minutu.

U prvom meču, odigranom u Madridu, "kraljevski klub" je slavio sa 3:1.

Obje ekipe su u prvom poluvremenu večerašnjeg meča imale prilike da zatresu mrežu protivnika, ali golova nije bilo.

Serhio Ramos je imao veliku priliku u 18. minutu, ali je Areola sjajno intervenisao. Potom je u 38. minutu pokušao i Karim Benzema, ali je ponovo na mjestu bio golman PSŽ-a.

Na drugoj strani, najbolju priliku za francuski klub propustio je Kilijan Mbape u 43. minutu.

Ekipa Zinedina Zidana je stigla do prednosti u 51. minutu pogotkom Ronalda. Marko Asensio je "ukrao" loptu Alvešu, proigrao je Lukasa, a on je na drugoj stativi pronašao Portugalca koji je glavom poslao loptu u mrežu PSŽ-a.

Bio je to 12. gol Ronalda u Ligi šampiona ove sezone. Zanimljivo je da je Portugalac bio strijelac na svih osam do sada odigranih utakmica u najjačem evropskom takmičenju. On je, takođe, postao tek drugi fudbaler u istoriji koji je bio strijelac na devet uzastopnih utakmica Lige šampiona, nakon Ruda van Nistelroja u dresu Mančester junajteda 2003.

Marko Verati je u 66. minutu zaradio drugi žuti karton i ostavio PSŽ s desetoricom na terenu i utakmica je već tada praktično bila riješena.

PSŽ je, ipak, uspio da stigne do izjednačenja pet minuta kasnije, pošto se Kavani najbolje snašao nakon gužve pred golom i lagano pogodio za 1:1.

Asensio je potom pogodio stativu, a tačku na utakmicu stavio je Kazemiro golom u 80. minutu.

Real će tako osmu sezonu zaredom igrati u četvrtfinalu Lige šampiona.

Liverpul je pitanje pobjednika u ovom dvomeču riješio u prvom meču kada je slavio sa velikih 5:0.

"Crveni" su na večerašnjem meču imali više lopte u svom posjedu, više udaraca ka golu protivnika i više prilika, ali mreže su mirovale.

Sadio Mane je u prvih 45 minuta imao dvije prilike, a najbolju u 31. minutu kada je pogodio stativu. U nastavku su pokušavali i Roberto Firmino i Dani Ings, ali nijesu uspjeli da zatresu mrežu Porta.

Dobru priliku da Porto postigne utješni pogodak imao je Oliver Porto, ali je njegov šut u 84. minutu blokiran.

Liverpul se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona prvi put od sezone 2008/09.

Večerašnja utakmica na Enfildu počela je, kao što će početi i sve evropske ove nedjelje, minutom ćutanja za preminulog igrača Fiorentine Davidea Astorija.

Žreb parova četvrtfinala održaće se 16. marta u Nionu.

PSŽ - Real Madrid 1:2 (2:5) / Liverpul - Porto 0:0 (5:0)

Tok meča:

90'+3 - Kraj utakmice!

84' - Kavani dobija žuti karton

80' - 1:2 GOOOL! Kazemiro pogađa mrežu nakon odbijene lopte sa nekih 10 metara

71' - 1:1 GOOOL! Kavani nakon velike gužve u petercu uspijeva da ubaci loptu u mrežu. Šut Pastorea je Navas obranio, a lopta se odbila u Kavanija koji je slučajno dao gol

66' - PSŽ ostaje s igračem manje. Drugi žuti karton dobija Verati. Protestovao je kod sudije jer mu nije svirao prekršaj na njemu pa je žestoko pokosio Kazemira

52' - 0:1 GOOOL! Odlična reakcija Ronalda glavom u kaznenom prostoru. Upisao je 12. gol u osam mečeva. Asensio povukao kontru i dao loptu Vazkuezu koji centrira na drugu stativu za Ronalda

46' - Počelo drugo poluvrijeme

45' - Kraj prvog poluvremena

33' - Benzema izbio s lijeve strane pred Areolu. Šutirao mu kroz noge, ali se lopta odbila u spoljni dio mreže

32' - Kovačić zaradio žuti karton. Prekršajem zaustavio Di Mariju.

32' - Ronaldo tražio penal poslije duela sa Alvesom. Sudija samo odmahnuo rukom

20' - Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Verati.

18' - Areola spasio PSŽ. Asensio je nakon kornera ubacio na pet metara gdje je Ramos ljevicom šutirao, a Areola bio na mjestu.

17' - Ronaldo pao nakon kontakta sa Alvesom, ali ništa od penala

6' - Uvodni minuti prolaze u klasičnom ispitivanju snaga, PSŽ ima više loptu u nogama

1' - Počela utakmica

0' - Minut ćutanja za preminulog italijanskog reprezentativca Davida Astorija

Aktuelni šampion Evrope je u prvom duelu slavio poslije preokreta 3:1. Domaćinu je neophodan trijumf najmanje od 2:0 kako bi uspio da se plasira u četvrtfinale.

Trener Parižana Unaj Emeri odlučio se za sastav bez najboljeg igrača Nejmara koji je završio sezonu zbog povrede. Njegov rival, Zinedin Zidan na klupi je ostavio Gareta Bejla. Podsjetimo, od ranije je poznato da ne može da računa na Luku Modrića i Tonija Krosa.

PSŽ: Areola - Alves, Tijago Silva, Markinjos, Juri Berčiče - Verati, Mota, Rabio - Mbape, Kavani, Di Marija

Real Madrid: Navas - Karvahal, Varan, Ramos, Marselo - Lukas Vaskez, Kazemiro, Kovačić, Asensio - Benzema, Ronaldo

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније