Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

06. 03. 2018. 19:12 >> 19:11

"SPUŠTA LOPTU"

Gvardiola: Nijesmo nivo moje Barselone

Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola, ne želi svoju ekipu da proglašava favoritom za osvajanje Lige šampiona, iako mnogi poznati novinari i treneri već sada to smatraju.

Siti ove sezone igra sjajno, nedavno je osvojio prvi trofej u sezoni (Liga kup), na putu je da osvoji i Premijer ligu, a u Ligi šampiona je praktično već obezbijedio plasman u četvrtfinale.

Iz tog razloga, mnogi su skloni da Siti porede sa Barselonom, koja je na čelu sa Gvardiolom važila za jedan od najboljih timova u istoriji fudbala.

"Barselona je tada dominirala cijelu deceniju. Mi smo tek neki dan osvojili prvu titulu. Da biste mogli parirati takvoj ekipi kakva je bila moja Barselona, morate jako dugo biti u vrhu. To su bili potpuno drugačiji igrači koji su navikli da pobjeđuju i koji su puno toga osvojili. Mi smo novi i nije nas dobro porediti s tadašnjom Barselonom. Mi još nijesmo u četvrtfinalu Lige šampiona i još nijesmo prvaci Engleske. Zato moramo biti mirni i koncentrisani i to je najbolji savjet koji mogu dati svojim fudbalerima", kazao je Gvardiola na press konferenciji uoči duela sa Bazelom, prenosi Anadolija.

Inače, Mančester siti u srijedu protiv Bazela igra revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona. Tu dileme nema oko prolaza, pošto su "građani" u prvom meču u Švajcarskoj slavili sa 4:0.

"Znam da ljudi govore da smo favoriti jer smo dosad igrali stvarno fantastično. Ali, recimo, pogledajte utakmicu s Viganom. Oni su dobro igrali 45 minuta, mi smo dobili crveni karton i primili smo gol iz jedine njihove akcije. Tako to ide u fudbalu. U Ligi šampiona je ključno kako reaguješ u lošim kao i u dobrim situacijama. Pogledajte Real Madrid. Kao, ne igraju dobro, loši su i onda pobijede PSŽ sa 3:1. Liga šampiona je posebno takmičenje i tu nema favorita", rekao je Pep.

Vezista Sitija Ilkaj Gundogan je takođe govorio na konferenciji za medije.

"Još nijesmo nivo Barse, Reala ili Bajerna, ali trudimo se to da budemo", zaključio je njemački reprezentativac.

"Glen nije razumio šta predstavlja žuta traka"

Menadžer Sitija govorio je danas i io tužbi Fudbalske asocijacije Engleske (FA) zbog nošenja žute trake, koja predstavlja političku poruku.

Gvardiola rekao je danas da predsjednik FA, Martin Glen, nije shvatio značenje žute trake koju je nosio.

"Glen nije razumio šta znači žuta traka. Prilično sam siguran da nije znao", rekao je Gvardiola.

Glen je prošlog vikenda govorio o Gvardioli i žutoj traci koju je nosio trener Sitija, istakavši da je ta traka politički simbol, simbol nezavisnosti Katalonije.

Gvardiola je danas pojasnio da nije riječ o podršci nezavisnosti Katalonije, već o podršci ljudima koji su u zatvoru, a "nijesu učinili ništa da bi bili u zatvoru".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније