Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 02. 2013. 22:55 >> 22:58

VEČE GOSTIJU

Liga šampiona: Gol Vučinića, Juve i PSŽ na korak od četvrtfinala

Juventus i Pari sen Žermen su praktično već poslije prvih odigranih utakmica među osam najboljih. „Stara Dama“ je slavila na „Seltik parku“ sa ubjedljivih 3:0, dok su Parižani na „Mestalji“ odnijeli trijumf od 2:1.

Bila je to noć u kojoj su se Juventus i Pari Sen Žermen poigravali sa svojim  protivnicima Seltikom, odnosno Valensijom. Italijanski tim je poveo na početku, zatim istrpio inicijativu domaćeg sastava, a potom u posljednjih 20 minuta, zadao završni udarac. „Sveci“ su u Španiji dominirali od početka do kraja, a da je Ezekil Laveci bio malo raspoloženiji, trijumf je mogao biti ubjedljiviji. Ovako, gol Ramija u posljednjem minutu, dao je kakvu-takvu nadu Valensiji.

Juventus je ekspresno stigao do vođstva. Očajna intervencija Embrouza poslije jedne  dubinske lopte, omogućila je Matriju da izađe jedan na jedan sa Forestom. Poslao je loptu pored njega,a intervencija  Vilsona na gol-liniji je zakasnile, pa je lopta prešla crtu, za vođstvo gostiju.

Pjesma na „Seltik parku“ nije prestala, uprkos očajnom početku domaćih fudbalera. To im je dalo doadatni elan, ali je pokušaj Komonsa odlično odbranio Bufon.

Odbrana Seltika je bila vrlo ranjiva, što je umalo kaznio Mirko Vučinić u 25. minutu. Pirlo je poslao dugu loptu koju je kapiten crnogorske reprezentacije prihvatio, ali mu je ona malo pobjegla u prijemu, pa iako je zaobišao istrčalog Forestera, otišao je mnogo u desnu stranu i šansa je propala.

Juventus se uglavnom branio u drugom dijelu, a inicijativa domaćeg tima mogla je da urodi plodom u 63. minutu. Embroz našao sam na nekih sedam, osam metara od gola, ali je glavom gađao direktno u Bufona. „Crno-bijeli“ su, međutim, iskusno sačekali šansu i dali i drugi gol. Markizio se „lažnjakom“ oslobodio Brauna u šesnaestercu, a zatim pogodio mrežu nemoćnog Fostera.

Tačku na trijumf „Stare Dame“ i plasman u četvrtfinale stavio je naš as. Embroz je ponovo pogriješio u odbrani, neoprezno je dozvolio Padoinu da mu otme loptu, akciju je nastavio Marikizio i proigrao Vučinića, koji je rutinski, iz prve ispisao na semaforu 3:0!

 Parižani su u Valensiji počeli furiozno i samo minut pošto su izabranici Karla Anćelotija  pogodili stativu poslije udarca Moure, zatresla se mreža Guaite.

 Argentinska veza je proradila po desnoj strani - Pastore je proigrao Lavecija, a on je snažnim udarcem pogodio suprotan ugao za 1:0.

Valensija je do kraja poluvremena imala inicijativu, a onda pravo niotkuda, gosti su udvostručili prednost.

Tri minuta prije kraja prvog poluvremena, Lukaš Moura je proigrao Pastorea, a on je traljavim udarcem poslao loptu kroz noge neopreznom Guaiti, koji je morao bolje da reaguje.

PSŽ je preko Lavecija u drugom poluvremenu propustio veliku priliku za 3:0. Argentinac je sa peterca promašio čitav gol, a mogao je da bira gdje da šutira Guaiti.

I onda je opet proradilo nepisano fudbalsko pravilo, da kada tim ne iskoristi svoje prilike, slijedi kazna – Rami je u 90. minutu smanjio na 2:1, a potom je Ibrahimović zbog udaranja Gvardada dobio crveni karton, pa će PSŽ biti oslabljen u revanšu. Ipak, i pored svega vrlo su blizu prolaska u četvrfinale.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније