Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me/Beta ]

13. 03. 2018. 22:37   >>  23:59

LIGA ŠAMPIONA

Ben Jeder šokirao Mančester, Roma slavi Džeka

Fudbaleri Sevilje i Rome plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona. Sevilja je na krilima dvostrukog strijelaca Višama Ben Jedera srušila Mnačester na "Old Trafordu" 2:1 (prvi meč završen bez govlova), dok je Roma golom Edina Džeka pobijedila Šahtjor 1:0 i zahvaljujući golu u gostima (Ukrajinci dobili prvi meč 2:1) prošla među osam najboljih ekipa.

Obje ekipe na "Old Trafordu" su u prvom poluvremenu igrale oprezno, Sevilja je imala više udaraca ka golu protivnika, ali nije bilo velikih prilika sve do 38. minuta. U tom 38. minutu u izglednoj poziciji našao se Maraun Felaini, ali je golman Sevilje Serhio Riko sjajno intervenisao.

U nastavku utakmice je bilo uzbudljivije na terenu, ali golova nije bilo sve do 74. minuta kada je Sevilja povela. Visam Ben Jeder je iskoristio asistenciju Pabla Sarabije i sjajno pogodio za 1:0, dva minuta pošto je ušao u igru.

Samo četiri minuta kasnije Ben Jeder je duplirao prednost svoje ekipe. On je poslije kornera šutirao glavom, De Hea je uspio da zakači loptu, ali ne i da je zaustavi.

Junajted je u 84. minutu uspio da smanji na 2:1 preko Lukakua, ali je to bilo sve što je ekipa Žozea Murinja uspjela da uradi.

Šahtjor je u prvih 45 minuta imao više loptu u svom posjedu, 59 odsto, ali nije uspio da stvori neku izgledniju priliku, baš kao ni Roma.

Italijanska ekipa je na početku drugog poluvremena, u 52. minutu, ipak stigla do prednosti. Strijelac je bio Edin Džeko nakon neopreznosti odbrane Šahtjora. Džeko je dobio dobru loptu u prostor, izašao je sam ispred golmana gostujuće ekipe i nije mu bilo teško da pogodi mrežu.

Desetak minuta kasnije Džeko je ponovo bio u prilici, ali je lopta prošla pored stative.

Šahtjor u drugom poluvremenu nije uspio da stvori opasniju priliku, a posao je gostujućim igračima bio dodatno otežan kada je Ivan Ordec u 79. minutu dobio direktan crveni karton.

Žrijeb parova četvrtfinala na programu je u petak.

Tok mečeva:

Kraj na oba meča.

92' Ben Jeder je propustio priliku da upiše het-trik, De Hea ga je nadmudrio u situaciji jedan na jedan...

84' Lukaku je smanjio na 2:1, poslao je loptu u mrežu sa peterca, nakon kornera Rašforda.

79' Šahtjor je ostao sa igračem manje, isključen je Odets.

78' Noc iz snova Ben Jedera, opet je matirao de Heu, sada udarcem glavom nakon kornera.

74' Sevilja je na korak od četvrtinala, Ben Jeder je preciznicm udarcem sa 15,16 metara pogodio donji lijevi ugao gola De Hee 1:0.

72' Tukao je Pogba sa distance, tik pored stative.

63' Džeko je ovog puta bio neprecizan, ostaje 1:0 za Romu...

52' Roma je povela, Džeko je izbjegao ofsajd-zamku i sa 13,14 metara matirao golmana Šahtjora.

51' Udarac Lingarda iskosa sa desne strane, brani Riko.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela na oba meča.

38' Velika prilika za Junajted, Felaini je nakon duplog pasa sa Sančezom snažno tukao sa 10-ak metara, Riko je odbio loptu u korner.

27' Murijel je pokušao iskosa sa lijeve strane, ali je bio neprecizan.

U Rimu bez prave šanse u prvih 15 minuta.

10' Uzvraća Sevilja, Korea je šutirao glavom sa šest,sedam metara, lopta je otišla preko prečke.

2' Prvo uzbuđenje viđeno je u Mančesteru, Lukaku je šutirao sa ivice kaznenog prostora preko gola.

Mečevi su počeli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније