Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 03. 2018. 13:35 >> 13:44
1

ZAMIŠLJA "BOGINJU" U RUKAMA

Mesi: Ako ne osvojimo SP, vrijeme je da odem

Argentinski fudbaler Lionel Mesi (30) rekao je da bi predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji moglo da bude njegova posljednja šansa za uspjeh s državnim timom i najavio povlačenje iz reprezentacije ako ne osvoji titulu svjetskog prvaka.

Omaleni Argentinac bi mogao da ode poslije Mundijala u Rusiji. U razgovoru za argentinsku televiziju bio je vrlo iskren, više ne vidi način da se domogne trofeja sa Argentinom, ako ne osvoji titulu svjetskog prvaka narednog ljeta.

"Mislim da je to jedini način, ako ne budemo bili prvaci, vrijeme je da odem", rekao je Mesi.

"Gaučosi" su 2014. u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu izgubili od Njemačke sa 0:1 poslije produžetaka.

"Želim naravno da sve bude isto kao u Brazilu prije četiri godine, ali sa drugačijim ishodom finala", dodao je po mnogima najbolji fudbaler na svijetu.

As Barselone bio je prvak svijeta sa Argentinom 2005. godine, ali sa mladom reprezentacijom, odnosno selekcijom do 20 godina, a fali mu trofej u seniorskoj konkurenciji. Sa nacionalnim timom je izgubio tri velika finala - na Svjetskom prvenstvu 2014. godine i u Kupu Amerike 2015. i 2016. godine.

"Mnogo puta sam plakao zbog tih utakmica, za izgubljenim finalima, zbog njihovog značenja i što nijesam uspio da ispunim san moje zemlje. Ta tri finala su teški udarci. Čini se da nam nije pomoglo to što smo igrali u tri finala", rekao je Mesi, prenio je Eurosport.

Poslije poraza u finalu Kupa Amerike 2016, Mesi se povukao iz reprezentacije, ali poslije zahtjeva javnosti, uključujući i predsjednika Argentine Maurisija Makrija da razmotri svoju odluku, petostruki najbolji fudbaler svijeta se dva mjeseca kasnije predomislio.

Mesi je bio jedan od najzaslužnijih za plasman Argentine na Mundijal u Rusiji, pošto je postigao tri gola u pobjedi nad Ekvadorom, u posljednjoj utakmici u kvalifikacijama, kojom je njegova ekipa osvojila treće mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama.

Mesi je priznao da bi turnir u Rusiji mogao da bude njegova posljednja šansa za uspjeh na Mundijalu.

"Zavisimo od rezultata. Svi mislimo da ako sada ne budemo šampioni... nećemo imati drugu šansu. Zamišljam da igram tu utakmicu, da pobijedimo, da mogu da podignem pehar. Taj san sam oduvijek sanjao, a svaki put je jači na svakom novom Svjetskom prvenstvu", naveo je Mesi.

Svjetsko prvenstvo igra se od 14. juna do 15. jula, a Argentina je u Grupi D sa Islandom, Hrvatskom i Nigerijom.

"Želim da kažem ljudima da se nadam da će ovo Svjetsko prvenstvo biti sjajno za nas, da želim isto što i oni i da mislim da možemo da ponovimo nešto slično 2014. godini. To je bilo nezaboravno iskustvo, ali pobjeda na turniru je naš san", rekao je Mesi.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније