Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 03. 2018. 15:54 >> 16:03

RUSI OBEĆAVAJU

Britanski navijači će biti bezbjedni na SP

Ruski ambasador u Velikoj Britaniji obećao je danas da će britanski navijači koji budu otišli na Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji "biti potpuno bezbjedni", nakon zabrinutosti koju je izrazio London.

"Svi navijači će biti bezbjedni, preduzimaju se sve neophodne mjere. Siguran sam da će biti potpuna bezbjednost i inače neće biti potrebe za vizama", rekao je ruski ambasador Aleksandar Jakovenko na konferenciji za medije u Londonu.

Velika Britanija i Rusija su u sred diplomatske krize, nakon što je London optužio Rusiju za trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergja Srkipalja i njegove ćerke 4. marta u Solsberiju.

Britanske vlasti su protjerale 23 ruskih diplomata, a Rusija je kao uzvratnu mjeru proterala 23 britanskih diplomata.

Velika Britanija neće poslati članove kraljevske porodice i Vlade na prvenstvo, iako će engleska reprezentacija učestvovati.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson je juče na odboru za spoljne poslove britanskog parlamenta rekao da se slaže sa laburističkim poslanikom koji je rekao da će ruski predsjednik Vladimir Putin iskoristi predstojeće Svjetsko prvenstvo za svoju promociju, kao što je to učinio vođa nacističke Njemačke Adolf Hitler na Olimpijskim irama 1936. godine.

"Niko nema pavo da vrijeđa ruski narod koji je pobijedio naciste", rekao je Jakovenko.

Ranije danas Kremlj je osudio Džonsonovu izjavu i nazvao je "odvratnom, uvredjlivom i neprihvatljivom".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније