Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R.

10. 04. 2018. 22:37 >> 23:12
2

LIVERPUL ODRADIO POSAO

Romino čudo na Olimpiku!

Fudbaleri Rome napravili su čudo na Olimpiku pobijedivši i izbacivši Barselonu 3:0 (1:0), dok je Liverpul još jednom pobijedio Mančester siti 2:1 (0:1) u revanš utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

Fudbaleri Rome napravili su veliko iznenađenje, pošto su na svom terenu pobijedili Barselonu sa 3:0 u revenš meču četvrtfinala Lige šampiona i plasirali se među četiri najbolje ekipe tog takmičenja.

Katalonska ekipa je u prvom meču, odigranom prošle nedjelje na Nou Kampu, slavila sa 4:1, ali joj ta prednost nije bila dovoljna za plasman u polufinale.

Golove za Romu postigli su Edin Džeko u šestom, Danijele de Rosi u 58. minutu iz jedanaesterca i Kostas Manolas u 82. minutu.

Roma je u prvom poluvremenu bila opasnija, postigla je jedan pogodak i imala je više udaraca ka golu protivnika.

Barselona je ofanzivno krenula u meč, pokušavali su na samom početku Lionel Mesi i Serhi Roberto, ali je vrlo brzo stigao odgovor na drugoj strani.

Roma je u šestom minutu povela pogotkom Džeka poslije sjajne asistencije Danijelea De Rosija.

Italijanska ekipa je nakon tog gola mogla da duplira prednost preko Patrika Šika, a u izglednoj prilici se u 37. minutu našao i Džeko, ali se rezultat do kraja prvog poluvremena nije mijenjao.

Jedinu priliku do kraja poluvremena Barselona je imala preko Mesija, ali je Argentinac iz slobodnog udarca šutirao preko gola.

Roma je u 58. minutu duplirala prednost, a strijelac je bio De Rosi iz penala. Prethodno je Đerar Pike u kaznenom prostoru oborio Džeka.

Italijanska ekipa je nastavila da napada, nije gubila nadu u preokret i čudo i to joj se isplatilo u 82. minutu kada je Manolas pogodio mrežu Barselone glavom poslije kornera za veliko slavlje.

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras u Mančesteru pobijedili Siti sa 2:1 u revanš meču četvrtfinala. Liverpul je u prvom meču, odigranom prošle nedjelje na Enfildu, slavio sa 3:0.

Siti je poveo golom Gabrijela Žezusa već u drugom minutu, izjednačio je Mohamed Salah u 56, a pobjedu "crvenima" donio je Roberto Firmino u 77. minutu.

Ekipa Pepa Gvardiole je bila nadmoćna u prvom poluvremenu, imala je duplo više loptu u svom posjedu, kao i izglednije prilike.

Dobro poluvrijeme najavio je Žezus poslije samo minut i 56 sekundi igre.

Virdžil Van Dajk je izgubio loptu na polovini terena nakon čega je uslijedio brz napad Sitija. Rahim Sterling je odigrao do Žezusa, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu "crvenih".

Napadi Sitija su se ređali, ali je odbrana Liverpula uspijevala da ih zaustavi. Najbolje prilike Siti je propustio u samoj završnici. Prvo je Bernardo Silva pogodio stativu, a potom je domaća ekipa i oštećena pošto je poništen čist gol Leroja Sanea.

Liverpul je najveću priliku čekao do posljednjeg minuta prvog poluvremena, pokušao je Aleks Okslejd Čemberlen, ali je šutirao preko gola.

Siti je drugo poluvrijeme počeo bez trenera Pepa Gvardiole koji je zbog žučnih protesta zbog poništenog gola zaradio crveni karton.

Ekipa Jirgena Klopa je mnogo bolje počela drugo poluvrijeme i to se isplatilo u 56. minutu kada je Salah izjednačio na 1:1 i praktično ugasio sve nade Sitija u veliki preokret.

Salah, koji se nije vidio u prvom poluvremenu, dodao je do Manea koji je ušao u kazneni prostor, njega je zaustavio golman Sitija, ali je lopta stigla do Egipćanina koji je lijepo snašao i poslao loptu u gol za 1:1.

Poslije sjajnog prvog poluvremena, gol Salaha je presjekao igrače Sitija, a sve dileme oko pobjednika razriješio je Firmino golom u 77. minutu.

Žrijeb parova polufinala Lige šampiona je u petak.

Mančester siti - Liverpul 1:2 (1:5) / Roma - Barselona 3:0 (4:4)

Tok mečava: 

90' Kraj!

82' GOOOOOL! 3:0 Manolas glavom trese mrežu nakon kornera.

81' Gomeš ulazi umjesto Inijeste.

79' El Šaravi pucao iz blizine, Ter Štegen spašava Barsu.

77' GOOOL! 1:2 Firmino je pogodio za kraj u Mančesteru.

77' El Šaravi mijenja Naingolana.

72' I Roma ubacuje u 5. brzinu. Umjesto Šika u igri je Under.

71' Siti kreće u posljednju ofanzivu. Agero u igri.

58' GOOOL! 2:0 De Rosi sa bijele tačke duplira prednost za Romu.

56' GOOOL! 1:1 Salah zatresao mrežu za izjednačenje. Salah i Mane su kombinovali, Manea je odbrana Sitija zaustavila, ali ne i Salaha. Pokupio je odbijenu loptu i pogodio.

46' Krenulo drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena.

45' Najbolja prilika za Liverpul! Salah i Okslejd-Čembrlejn su kombinovali i zaobišli Edersona. Međutim, Okslejd-Čembrlejn nije uspio dobro da zahvati loptu koja je pošla preko gola.

42' Siti duplirao prednost, ali je gol Sanea poništen zbog ofsajda.

41' Bernardo Silva pogađa stativu, Liverpul je imao sreće.

34' I peti žuti karton se pokazao. Ovaj put dobio ga je Firmino.

30' Bernardo Silva dobio žuti karton jer je tražio penal za svoj tim.

29' Arnold dobija žuti karton jer je morao rukama zaustaviti Sanea.

14' Neoprezan start Manea na Otamendiju se nije dopao Edersonu, pa je sudija to riješio žutim za Edersona i Manea.

6' GOOOL! Roma je povela preko Džeka.

2' GOOOL! Siti dolazi u vođstvo već u nepunom drugom minutu. Ukrali su loptu blizu gola Liverpula. Sterling je dobro asistirao, a Žezus lagano zabio za vođstvo.

1' Počeli revanš mečevi.

Mančester siti: Ederson - Voker, Otamendi, Laport - Fernandinjo, Silva, De Brujne, Bernardo Silva - Sterling, Žezus, Sane.

Liverpul: Karius - Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson - Milner, Vajnaldum, Okslejd-Čembrlejn - Salah, Firmino, Mane.

Najbolja vijest za navijače Liverpula je da će Mohamed Salah da zaigra od prvog minuta. 

Pepova početna postava izazvala je velike polemike u engleskim medijima.

Nema lijevog beka, a desni (Voker) je tu, u postavi su tri plejmejkera, dva krila i jedan napadač. 

Roma: Alison - Zezus, Facio, Manolas - Florenci, De Rosi, Strotman, Kolarov - Naingolan - Džeko, Šik.

Barselona: Ter Štegen - Semedo, Pike, Umtiti, Alba - Roberto, Rakitić, Buskets, Iniesta - Mesi, Suarez.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније