Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 04. 2018. 12:28 >> 12:22

OŠTRE KRITIKE

Bufon: Sudija Oliver da sjedi na tribinama

Golman fudbalera Juventusa Đanluiđi Bufon oštro je kritikovao Majkla Olivera povodom dosuđenog jedanaesterca u završnici revanš utakmice četvrtfinala Lige šampiona protiv Real Madrida i rekao da bi taj britanski sudija trebalo "da sjedi na tribinama i jede čips", ako nema hrabrosti da sudi u važnim mečevima.

Juventus nije sinoć uspio da se plasira u polufinale Lige šampiona, iako je na "Santjago Bernabeu" pobijedio Real Madrid sa 3:1. U prvom duelu u Torinu bilo je 3:0 za španski tim.

Juventus je sinoć do 93. minuta vodio sa 3:0 i imao je produžetke u rukama, ali je sudija Oliver dosudio jedanaesterac za Real poslije duela Medhija Benatije i Lukasa Vaskesa. Poslije toga Bufon je isključen zbog protestovanja.

"To je bila desetina penala. Znam da je vidio to što je vidio, ali to je bio sumnjiv incident. Nije bila čista situacija. Sumnjiv incident u 93. minutu, a da nam pritom nije sviran čist penal u prvoj utakmici... To ne može da bude penal u takvom trenutku revanš utakmice", rekao je Bufon za Medijaset.

Kapiten crno-bijelih rekao je da je ekipa dala sve od sebe, ali da "jedan čovjek ne može na onakav način da joj uništi snove", poslije izvanrednog povratka i sumnjive situacije.

"Očigledno da u grudima nema srce nego kantu sa smeće. Ako nemaš karakter i hrabrost da izađeš na ovakav teren, na ovakvom stadionu, onda možeš da sjediš na tribinama na suprigom i djecom, da piješ sok i da jedeš čips. Ne možeš da uništiš snove jednog tima. Mogao sam da mu kažem bilo šta, ali morao je da shvati koliku je katastrofu napravio", naveo je Bufon.

Predsjednik Juventusa Andrea Anjeli pozvao je Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) da uvede VAR sistem u Ligu šampiona.

Bufon je rekao da je Real zaslužio da prođe dalje pošto je bio bolji u dvije utakmice, ali da je njegova ekipa zaslužila da igra produžetke.

"Možete da imate 18 sudija, ali to je pitanje osjetljivih odluka. U prvoj utakmici nije sviran penal za nas, a u sličnoj situaciji dosuđen je za Real u 93. minutu. Počeli smo utakmicu znajući da imamo 0,0000005 šansi da uspijemo. Ali, izuzetno sam ponosan što sam dio ove ekipe, koja radi naporno i daje sve od sebe", naveo je Bufon.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније