Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

12. 04. 2018. 22:35   >>  22:29

VELIKI IZAZOV

CONMEBOL želi proširenje Mundijala u Kataru

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) zatražila je danas od Svjetske fudbalske federacije (Fifa) da se Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru proširi na 48 reprezentacija.

Fifa planira da Mundijal 2026. godine proširi sa 32 na 48 ekipa, ali predsjednik CONMEBOL-a Alehandro Dominges zatražio je od prvog čovjeka Fife Đanija Infantina da to bude učinjeno već 2022.

Povećanjem broja utakmica sa 64 na 80, po kom bi se igrao novi format Mundijala, predstavljalo bi veliki logistički izazov za Katar.

Orgnizatori prvog Svjetskog prvenstva na Bliskom istoku već rade na razradi 28-dnevnog tijesnog rasporeda, koji mora da zadovolji klubove, nakon što je Fifa pomjerila Mundijal iz svog uobičajenog termina tokom ljeta, na novembar - decembar, zbog ekstremnih toplota u Kataru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније