Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

sportsport.ba; B.V.

18. 04. 2018. 11:24 >> 11:18

ČEFERIN O PENALU

Ne znam je li Oliver pogriješio, rano za VAR

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin komentarisao je penal koji je madridskom Realu donio prolaz u polufinale Lige šampiona u duelu protiv Juventusa.

 

Sudija Majkl Oliver odlučio je da pokaže pokazati na bijelu tačku u posljednjim sekundama meča. Kristiano Ronaldo je penal pretvorio u gol i "kraljevi" su otišli u polufinale gdje ih čeka duel sa Bajernom.

Mnogi nakon spornog penala tvrde da bi u Ligu šampiona trebalo uvesti video tehnologiju (VAR), a predsjednik Čeferin smatra da penal ne bi promijenio odluku sudije Olivera.

"Još uvijek je rano za VAR, ali to ne znači da ga nećemo u budućnosti koristili. Nije žurba, to je dugotrajan proces. Mene iskreno brine što će se VAR koristiti na Svjetskom prvenstvo jer je dosta sudija koji nijesu koristili ovaj program. Nadam se da neće biti skandala ili problema", rekao je Čeferin, te je zatim komentarisao sporni penal.

On tvrdi da VAR ne bi puno promijenio kada je riječ o penalu na utakmici Reala i Juventusa.

"Ja sam 50 puta pogledao tu situaciju i ne mogu donijeti odluku. Meni je odluka pola-pola. VAR tu ne bi pomogao ništa, ali priznajem da bi u utakmici Mančester Siti - Liverpul bio koristan kod poništenog gola Sitija. Još je rano za VAR u Ligi prvaka, ali relano gledajući vjerovatno će biti uveden tek u sezoni 2019/2020", rekao je Čeferin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније