Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

24. 04. 2018. 20:02 >> 19:54

PRIZNALI GREŠKU

Frans fudbal: Andres, oprosti nam

Francuski magazin Frans Fudbal izvinio se fudbaleru Barselone Andresu Inijesti jer mu nikada nijesu dodijelili priznanje namijenjeno najboljem na svijetu - Zlatnu loptu.

Urednik časopisa Paskal Fere je u tekstu pod naslovom "Oprosti nam Andres" pohvalio Inijestin stil igre i pozitivan uticaj koji je imao na svoje saigrače, uključujući i Lionela Mesija, i izrazio žaljenje što nikada nije osvojio nagradu koju su od 2008. godine monopolizovali Mesi i Kristijano Ronaldo.

Odustvo Inijestinog imena s liste osvajača Zlatne lopte je, kako je naveo, "naročito bolno" i dodao da je riječ o "demokratskoj anomaliji".

Fere je napisao i da Inijesta i dalje ima šanse da osvoju Zlatnu loptu ako sa Španijom osvoji ovogodišnje Svjetsko prvenstvo.

Inijesta je bio jedan od favorita za nagradu 2010. godine, nakon što je osvojio Svjetsko prvenstvo sa Španijom i postigao jedini gol u finalu. Međutim, završio je kao drugi, iza Mesija.

Dvije godine kasnije je bio treći, a Mesi je ponovo osvojio Zlatnu loptu, uprkos tome što je Španija postala šampion Evrope, a Inijesta izabran za najboljeg igrača turnira.

Po navodima španskih medija, Inijesta bi ove nedjelje trebalo da saopšti da na kraju sezone napušta Barselonu poslije 16 godina i da će karijeru nastaviti u Kini. Inijesta je sa Barselonom osvojio 31 trofej.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније