Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

12. 05. 2018. 18:49 >> 18:44

HAMBURGER U CVAJTU

Hofenhajm i Borusija u LŠ, Bajer u LE

Utakmicama 34. kola, danas je završena sezona u njemačkoj Bundesligi, a fudbaleri Hofenhajma su pobjedom nad Borusijom iz Dortmunda od 3:1 obezbijedili plasman u Ligu šampiona.

Hofenjam se sezonu završio na trećem mjestu na tabeli sa 55 bodova, koliko ima i Borusija na četvrtom mjestu. Oba tima će naredne sezone igrati u Ligi šampiona.

Fudbaleri Hofenhajma su na svom terenu slavili golovima Andreja Kramarića, Adama Salaja i Pavela Kaderabeke. Jedini gol za Borusiju postigao je Marko Rojs.

Bajer Leverkuzen je na svom terenu pobijedio Hanover sa 3:2, ali mu ta pobjeda na kraju ništa nije značila jer je ostao na petom mjestu i naredne sezone će igrati u Ligi Evropa.

Lajpcig je u posljednjem kolu bio ubjedljiv protiv Herte u Berlinu, pošto je trijumfovao sa 6:2 i igraće u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Novi-stari šampion, minhenski Bajern, oprostio se od svojih navijača ubjedljivim porazom. Bajern je izgubio od Štutgarta sa 4:1, ali to nije bacilo sjenku na sjajnu sezonu i novu, šestu uzastopnu titulu šampiona.

Trener Jup Hajnkes se prije početka meča oprostio od navijača, a nakon utakmice fudbalerima Bajerna uručen je pehar šampiona.

Štutgart je sezonu završio kao sedmi s 51 osvojenim bodom.

Kada je riječ o dnu tabele, Volfsburg je na svom terenu pobijedio Keln sa 4:1 i igraće u baražu za opstanak u ligi. Na drugoj strani, Keln ide u Cvajtu, baš kao i Hamburg koji je u posljednjem kolu pobijedio Borusiju Menhengladbah sa 2:1, ali mu taj trijumf nije bio dovoljan da se pomjeri sa pretposljednjeg mjesta. Hamburg će prvi put u istoriji kluba igrati u Cvajti.

Rezultati 34. kola Bundeslige:

Bajer Leverkuzen - Hanover 3:2
Bajer Minhen - Štutgart 1:4
Frajburg - Augsburg 2:0
Hamburg - Borusija Menhengladbah 2:1
Herta - Lajpcig 2:6
Hofenhajm - Borusija Dortmund 3:1
Majnc - Verder 1:2
Šalke - Ajntraht 1:0
Volfsburg - Keln 4:1

Tabela:

1. Bajern Minhen 84 boda
2. Šalke 63
3. Hofenhajm 55
4. Borusija Dortmund 55
5. Bajer Leverkuzen 55
6. Lajpcig 53
7. Štutgart 51
8. Ajntraht 49
9. Borusija Menhenglabdah 47
10. Herta 43
11. Verder 42
12. Augsburg 41
13. Hanover 39
14. Majnc 36
15. Frajburg 36
16. Volfsburg 33
17. Hamburg 28
18. Keln 22

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније