Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me/Beta ]

19. 05. 2018. 16:28 >> 18:26

ODLAZAK NAKON 17 GODINA

Pjesma i suze na oproštaju Bufona od Juvea

Đanluđi Bufon odlazi iz Juventusa nakon 17 godina. Legendarni golman danas je posljednji put bio na golu "Stare dame" u meču protiv Verone.

Na Alijanc stadionu opraštaju se od Bufona uz pjesmu, transparente i, naravno, suze

Bufon je prije dva dana saopštio da odlazi iz Juventusa, ali ne i da završava karijeru.

Bufon je u 62. minutu zamijenjen. Juve je rutinski pobijedio Veronu sa 2:1. 

Bufon je 2001. godine iz Parme prešao u Juventus, za koji je odigrao 656 utakmica. Ove sezone je osvojio devetu šampionsku titulu u Seriji A, a sedmu uzastopnu.

Dvije titule su oduzete klubu zbog "kalćopolija", a uz to Juventus je izbačen u Seriju B, a Bufon je i tada ostao u klubu i pomogao mu da se vrati u prvu ligu.

Među brojnim rekordima za klub i reprezentaciju, Bufon drži i onaj od 974 uzastopnih minuta bez primljenog gola, u sezoni 2015-2016. On, međutim, nije uspio da osvoji Ligu šampiona sa Juventusom.

Od 1997. do 2018. godine odigrao je 176 utakmica sa reprezentaciju, iz koje se povukao pošto ekipa nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Sa "azurima" osvojio je Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj.

Kako prenose svjetski mediji, Bufon ima ponudu Liverpula i Pari Sen Žermena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније